Όλα τα Νέα

Κρίσιμες επαφές υπ. Υγείας με εργαζομένους για το «λουκέτο» στα διαγνωστικά κέντρα

151

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται το «λουκέτο» που έχει μπει στα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια όλης της χώρας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις.

Τα εργαστήρια θα είναι ανοικτά μόνο κατά τις απογευματινές ώρες (5-8) προκειμένου να δίνονται αποτελέσματα εξετάσεων που είχαν διενεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες .

Στην κινητοποίηση μετέχει σύσσωμος ο κλάδος, ενώ στελέχη του υπουργείου Υγείας σε μία ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει ξεσπάσει, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, έχουν προγραμματίσει για σήμερα νέο κύκλο επαφών με το συντονιστικό όργανο των γιατρών.

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βασικά αιτήματα είναι: «Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο. Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback. Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».