Όλα τα Νέα

Κρήτη: Χειροπέδες στους ληστές που δήθεν ενημέρωναν ηλικιωμένους για τον κορωνοϊό

181

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί οι οποίοι τη νύχτα της 29ης Μαρτίου επιτέθηκαν και λήστεψαν μια 79χρονη υποδυόμενοι τους ειδικούς που δήθεν θα την ενημέρωναν για τον κορωνοίό.

Οι δύο δράστες είχαν χτυπήσει την πόρτα της ηλικιωμένης, στην Χερσόνησο Λασιθίου, και φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια μπήκαν στο σπίτι.

Στη συνέχεια την άρπαξαν, της έδεσαν τα χέρια και ερεύνησαν το σπίτι πιστεύοντας ότι θα έβρισκαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Όμως, δεν βρήκαν παρά ένα ρολόι και δύο δαχτυλίδια, τα οποία άρπαξαν και έφυγαν.

Εννέα ημέρες μετά, ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου και συνελήφθησαν στο κατάλυμά τους, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου.

Μάλιστα, βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη και της αποδόθηκαν.

Στο σπίτι των δραστών κατασχέθηκαν ακόμη ένας σιδερολοστός, ένα κινητό και τέσσερις κάρτες sim. Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για ληστεία.