Κρήτη : Διαδηλώσεις στην Κρήτη για την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Όλες και όλοι το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις διαδηλώσεις:

• Ηράκλειο: 11:00 π.μ. | Πλατεία Λιονταριών
• Χανιά: 11:00 π.μ. | Πλατεία Αγοράς

Η επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αποτελεί ευθεία απειλή για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και ανοικτή πρόκληση ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται για να υπογράψει, με την κυβέρνηση της ΝΔ τη νέα Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που στόχο έχει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση.

Η Συμφωνία προβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μια νέα Σούδα με σκοπό τη μεταφορά των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική, την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, τη δημιουργία «εκπαιδευτικής βάσης» για ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και -για ακόμα μία φορά- την περαιτέρω αναβάθμιση της βάσης της Σούδας που αποτελεί το βασικό ορμητήριο της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα σαν αντάλλαγμα θα αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που σταθμεύουν στη Λάρισα, για την επιτήρηση του Αιγαίου και την αποτροπή της μετακίνησης προσφύγων στα νησιά. Των θυμάτων δηλαδή από τους πολέμους που εξαπολύουν μέσα από τις παραπάνω βάσεις.

Δεν ξεχνάμε ότι η «αναβάθμιση της Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής που της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αναπόσπαστο τμήμα της οποίας αποτέλεσε ο στρατηγικός, αντιδραστικός και πολεμικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, αλλά και η «Συμφωνία των Πρεσπών», μέσω των οποίων επιδιώκεται η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας η ελληνική διπλωματία προσπαθεί να αξιοποιήσει τις προσωρινές αντιθέσεις ανάμεσα στην τούρκικη αστική τάξη και τις ΗΠΑ για να πάρει κεφάλι στην κούρσα του ανταγωνισμού για τον ρόλο του «σταθμάρχη» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι λαοί όμως δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την εξυπηρέτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από τις εξορύξεις και τον επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας.

Είναι η ίδια πολιτική που είναι ένοχη για τη φωτιά στη Μόρια με μία γυναίκα νεκρή και το μωρό της σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτή η ρατσιστική πολιτική, που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, έχει μετατρέψει σε κολαστήριο τη ζωή χιλιάδων προσφύγων, με τα κλειστά σύνορα, τη FRONTEX, τους πνιγμούς στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τον εγκλωβισμό στα νησιά και τα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα, ο Χρυσοχοϊδης στέλνει τα ΜΑΤ για να διώχνουν οικογένειες προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης στα Εξάρχεια και να καταστείλουν τους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται. Η κυβέρνηση, οι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, τροφοδοτώντας ανοικτά την ακροδεξιά και τους φασίστες

Η Ανυπόταχτη Κρήτη είναι από την απέναντι μεριά. Με αυτούς που θέλουν να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και τη ρατσιστική αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δημιουργούν Μόριες και πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο. Με αυτούς που απαιτούν και αγωνίζονται για να κλείσει η βάση της Σούδας -αλλά και όλες οι βάσεις στην Ελλάδα- εδώ και τώρα. Ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τους κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να δώσουν δυναμικό παρών στις διαδηλώσεις το Σάββατο τόσο στο Ηράκλειο (11:00 π.μ. Πλατεία Λιονταριών) όσο και στα Χανιά (11:00 π.μ. Πλατεία Αγοράς).

 Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα

 Άσυλο στους πρόσφυγες, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες του πολέμου

 Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και των συμφωνιών «Δουβλίνο» για το προσφυγικό, οι πρόσφυγες να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν

 Όχι στη νέα Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ που κλιμακώνει επικίνδυνα τη διπλωματική και στρατιωτική ένταση στην περιοχή

 Έξω οι βάσεις του θανάτου, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας
 έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον Ευρωστρατό

 Όχι στα τυχοδιωκτικά και φιλοπόλεμα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.