Κρήτη : Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που έκανε ληστείες σε όλη την Κρήτη

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές σε οικίες, σε περιοχές της Κρήτης Συνελήφθησαν, τρία (3) μέλη της ομάδας ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά είκοσι (20) κλοπές - διαρρήξεις Προηγήθηκε εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (70.000) ευρώ Κατασχέθηκαν, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα διάπραξης παράνομων δραστηριοτήτων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα, συστηματικής και εξειδικευμένης – λόγω του αντικειμένου – αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (14.02.2020), στο Ηράκλειο από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 37, 44 και 30 ετών, όλοι μέλη-συνεργοί της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας, στην οποία συμμετείχαν ενεργά, ως μέλη-συνεργοί, οι προαναφερόμενοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, από την εξειδικευμένη και συνδυαστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα από την 17.12.2019 έως την 14.02.2020 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι (20) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (70.000) ευρώ.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και καταλύματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες σε περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Επιπλέον κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.