Κρήτη:Ικανοποιημένοι από τις αφίξεις των τουριστών – Ξεφάντωμα σε δρόμους και παραλίες

Μόλις το ρολόι δείξει 12 τα μεσάνυχτα και τα νυχτερινά μαγαζιά σβήσουν τα φώτα, το ξεφάντωμα των νεαρών παραθεριστών συνεχίζεται αλλού.

Απρόσμενα καλά πηγαίνουν οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη! Περί τα 10.000 άτομα καταφθάνουν ημερησίως, αριθμός που το Σαββατοκύριακο ανεβαίνει κατά 4-5.000 επιπλέον.

“Είμαστε περίπου στο 50-52% σε σχέση με πέρυσι. Είναι αρκετά ικανοποιητικό το νούμερο – δεν το περιμέναμε” παραδέχεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. “Αλλά πάλι καλά”…

Τριβές και κωλύματα δημιουργεί την ίδια στιγμή η διχογνωμία, ως προς το ποιος θα πληρώσει τα τεστ. Τα ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία ή οι ξενοδόχοι; Πολλοί πελάτες πάντως μοιάζουν ανένδοτοι: Επ’ ουδενί δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί ήδη με χώρες όπως η Πολωνία, η Τσεχία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

“Δεν ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα” τόνισε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και οι συνάδελφοί του δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το πότε και το πώς θα κλείσει η σεζόν: “Κάθε μέρα βλέπουμε το αύριο. Κάθε μέρα έχουμε νέα δεδομένα. Εάν τελειώσει κανονικά, είχαμε προβλέψει να είμαστε κάτω περίπου 70-80% σε σχέση με πέρυσι”.

Ξεφάντωμα στους δρόμους και τις παραλίες!

Τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης προβληματίζουν τους ξενοδόχους,δεν φαίνεται όμως να πτοούν τους ξένους επισκέπτες της πατρίδας μας! Η αύξηση των κρουσμάτων ανά την ελληνική επικράτεια σίγουρα τσαλακώνει το προφίλ που είχε φτιάξει (κι είχε περάσει προς τα έξω) η πατρίδα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, μόλις το ρολόι δείξει 12 τα μεσάνυχτα και τα νυχτερινά μαγαζιά σβήσουν τα φώτα, το ξεφάντωμα των νεαρών παραθεριστών συνεχίζεται στους δρόμους και τις παραλίες!

Ντόπιοι επιχειρηματίες (που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό), καθώς και κάτοικοι των δύο δημοφιλών θερέτρων, μεταφέρουν το … κλίμα πανικού που επικρατεί: Απ’ τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και των μίνι μάρκετ φεύγει σημαντική ποσότητα (και αλκοολούχων) ποτών και το πάρτι συνεχίζεται στις ακρογιαλιές και στα σοκάκια. Η διασκέδαση κρατά μέχρι την ανατολή του ηλίου και συνοδεύεται απαραιτήτως από τις κατάλληλες μουσικές.

Τα ατίθασα νιάτα λοιπόν κάθε άλλο παρά ενοχλούνται από το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.