Κρήτη : Λαϊκή Συσπείρωση : Η απαράδεκτη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 25 Σεπτέμβρη 2019

Απαράδεκτη και προκλητική για τα συμφέροντα και τις φιλειρηνικές διαθέσεις του λαού της Κρήτης ήταν η στάση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, που καταψήφισε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την επέκταση των βάσεων –και ειδικά της Σούδας- με τη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που ετοιμάζεται για υπογραφή από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η νέα συμφωνία, που έρχεται ως συνέχεια των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ΗΠΑ, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη βάση της Σούδας –ως πυρήνα της αμερικανικής παρουσίας- σε ορμητήριο των πολεμικών ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτισμών, ενισχύει τις βάσεις των ΗΠΑ σε Λάρισα, Βόλο, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α. και εμπλέκει συνολικά τη χώρα και τον λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης Αρναουτάκη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) υπερασπίστηκε τη στρατηγική συνεργασία των κυβερνήσεων Ελλάδας- ΗΠΑ, ενώ η παράταξη της ΝΔ ζήτησε αναβολή της συζήτησης «επειδή το θέμα είναι σοβαρό». . .

Η καταψήφιση του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης από αυτές τις παρατάξεις αποδείχνει τον επικίνδυνο ρόλο τους, στο πλευρό των φιλοπόλεμων δυνάμεων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων επιχειρηματιών, σε αντίθεση με τις φιλειρηνικές διαθέσεις και τις αντιδράσεις του λαού πανελλαδικά.

Επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την 6η τροποποίηση του Σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Κρήτης, που οι προτεραιότητές του ταυτίζονται και συμπληρώνουν την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης: βάρη στον λαό, παραμερισμός των λαϊκών αναγκών «για αργότερα», αποπροσανατολισμός, γιατί αυτό απαιτούν τα «ιερά κέρδη» των μεγάλων επιχειρήσεων.

Έτσι φτάσαμε φέτος με τις πλημμύρες -ιδιαίτερα σε Χανιά, Ρέθυμνο- με ζημιές που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ, να θεωρείται σημαντικό ότι δόθηκαν από την κυβέρνηση περίπου 25 εκ. ευρώ για να μπαλώσουν τρύπες, λόγω της μη χρηματοδότησης των αναγκαίων υποδομών όλα τα προηγούμενα χρόνια –όπως ζητούσε το ΚΚΕ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις, στις κινητοποιήσεις για τα Εργασιακά ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο, στους αγώνες για ζωή με δικαιώματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.