Κρήτη:Λιγοστές οι πτήσεις από Βρετανία

«Άνοιξαν» την Τετάρτη οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με πολλές ελπίδες για τον τουρισμό αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα. Ξενοδόχοι και τουριστικοί φορείς περιμένουν ευχάριστα νέα που όμως… δεν έρχονται αφού οι πτήσεις είναι λιγοστές και δεν υπάρχει απολύτως μέτρο σύγκρισης σε σχέση με άλλες χρονιές.

Λιγοστές οι πτήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά

Συγκριμένα σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα «σήμερα ξεκινούν από Βρετανία και συγκεκριμένα είναι 2 . Αύριο οι πτήσεις είναι 2 με 3. Δεν είναι ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβατών ,αλλά θα υπάρξουν τα στοιχεία τις επόμενες ημέρες. Σε σχέση με τους ελέγχους ισχύει, ότι και με τους υπόλοιπους επιβάτες στο αεροδρόμιο».

Ανάλογη εικόνα αλλά με πτήσεις που αυξάνονται έστω και σε μικρό βαθμό, η εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Γιάννη Παπάζογλου «σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις από τη Μ. Βρετανία. Για τις επόμενες ημέρες υπάρχει μια πτήση στις 16/7, μια στις 17/7 , 4 στις 18/7, 4 στις 19/7, 5 στις 21/7 και 2 στις 22/7. Για τις πτήσεις από Σουηδία δεν υπάρχει ακόμα εικόνα».

“Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να αφιχθούν 1000 πτήσεις”

Η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές με τους Βρετανούς να κατακλύζουν το νησί καθώς μόνο την περυσινή χρονιά 3.800.000 Βρετανοί τουρίστες αφίχθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια. Φέτος αντίθετα οι ξενοδόχοι βλέπουν λίγες πτήσεις, μετρημένες κρατήσεις και άδεια ξενοδοχεία . Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων νομού Ηρακλείου κ.Χαλκιαδάκη «είναι θετικό ότι ανοίγουν πτήσεις, αλλά είναι πολύ λίγες στην Κρήτη. Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να αφιχθούν 1000 πτήσεις. Χάσαμε 4 μήνες και δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσουν τα ξενοδοχεία. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχω 5 ξενοδοχεία στη Σταλίδα με 1800 κρεβάτια . Πέρυσι είχα 1750 επισκέπτες και μέχρι χθες είχα 350. Η διαφορά είναι τεράστια…».

Παρόλα αυτά οι τουριστικοί φορείς δεν χάνουν την ελπίδα τους και συνεχίζουν την προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτά καταστήματα, επιχειρήσεις, τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων χρόνων.https://www.neakriti.gr/