Κρήτη : Με νέο υπερσύγχρονο τομογράφο ενισχύεται το ΠΑΓΝΗ

Υπογράφηκε η σχετική πράξη προμήθειας ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ

Έναν νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο “3 TESLA” αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση του διαγνωστικού τομέα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η σχετική πράξη για την προμήθειά του, ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφηκε στο ΠΑΓΝΗ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εκτός από τον τομογράφο, το ΠΑΓΝΗ αποκτά μέσω ΕΣΑΠΑ, ένα ακτινοσκοπικό μηχάνημα καθώς και χειρουργικά κρεβάτια προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Με νέο υπερσύγχρονο τομογράφο ενισχύεται το ΠΑΓΝΗ

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε πως τα μηχανήματα αυτά είναι σημαντικά για την εξυπηρέτηση των ασθενών της Κρήτης, ενώ από την πλευρά της η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, σημείωσε ότι ικανοποιήθηκε ένα πολύχρονο αίτημα που έρχεται να ενισχύσει το “εξαιρετικό τμήμα που υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο”.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε: “Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρήματα για να ολοκληρώσουμε αυτόν τον σχεδιασμό που έχει κάνει η ΥΠΕ Κρήτης. Εμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε με τον εξοπλισμό του Βενιζελείου. Όλος αυτός ο σχεδιασμός θα μπορέσει να μας δώσει ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας Υγείας που όλοι μας θέλουμε”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.