Όλα τα Νέα

Κρήτη : Όλες οι συνδικαλιστικές Ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ ζητούν την ενίσχυση με περισσότερους αστυνομικούς

190

Δυστυχώς στην Κρήτη παρατηρείται αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με τα σημειωθέντα πέρυσι. Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.

Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.

Πλην όμως σήμερα, παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.

Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.

Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Ο Πρόεδρος Ηρακλείου Η Πρόεδρος Ρεθύμνου Ο Πρόεδρος Λασιθίου
ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΑΓΟΡΟΥ ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ
Γεώργιος Αικατερίνη Γεώργιος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΠΡΟΣ
(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
• Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Γεώργιο Σ. Κουμουτσάκο
• Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Ελευθέριο Οικονόμου
• Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κύριο Κωνσταντίνο Τσουβάλα
• Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Μιχάλη Μιχαήλ Καραμαλάκη
• Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Ανδρέα Δασκαλάκη
• Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κύριο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη
• Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κύριο Ανδρέα Βασιλόπουλο
• Μ.Μ.Ε.