Κρήτη : Όλη η Κρήτη τιμά και γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη ανήμερα της Εθνικής Επετείου - Στο Καστέλλι Κισσάμου ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Κορυφώνονται ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 και στην Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν με τις καθιερωμένες παρελάσεις στις οποίες μάλιστα το παρών θα δώσουν και ο Πρωθυπουργός τιμώντας τις εκδηλώσεις με την παρουσία του στο Καστέλλι Κισσάμου αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο Ηράκλειο, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Αναλυτικά

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λέριος Νικόλαος.

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση Στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δήμος Μαλεβιζίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλες τις Δημοτικές ενότητες θα σημάνουν χαρμόσυνα.

Έπαρση της Σημαίας στα Δημοτικά Καταστήματα Γαζίου, Κρουσώνα και Τυλίσου

Δημοτική Ενότητα Γαζίου

ΩΡΑ 9:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γάζι. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου κ. Αχιλλέας Τσάμης.

ΩΡΑ 12:00 π.μ.

Παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι.

Δημοτική Ενότητα Κρουσώνα

ΩΡΑ 10:00 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Κρουσώνα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Ειρήνη Νασιούλα, Καθηγήτρια του Λυκείου Κρουσώνα.

ΩΡΑ 10:40 π.μ.

Τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον Κρουσώνα

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση Στεφάνων

§ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

§ Εθνικός Ύμνος

Δημοτική Ενότητα Τυλίσου

ΩΡΑ 8:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Τύλισο. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσουν μαθητές της Ε’ Δημοτικού από το Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου.

ΩΡΑ 9:45 π.μ.

Τελετή στο Ηρώο Πεσόντων στην Τύλισο

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση Στεφάνων

§ Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

§ Εθνικός Ύμνος

Στις λοιπές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις και ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους Προέδρους και τα μέλη των Κοινοτήτων.

Δήμος Χερσονήσου

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Χερσονήσου, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Ειδικότερα, στην έδρα του Δήμου στις Γούρνες και ώρα 10.15 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία θα παραστεί ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Σέγκος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας.

Θα γίνει τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων με τη συμμετοχή των πολιτών, ως εξής:

Α) Ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην έδρα του Δήμου στις Γούρνες:

Από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σέγκο

Από τον Διοικητή του Α.Τ. Χερσονήσου

Από τον Προϊστάμενο του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Χερσονήσου

Από τη Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου

Β) Ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Ανάληψη Χερσονήσου:

– Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Μηλάκη

Γ) Ώρα 10:30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Ανώπολη:

– Από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Ματθαιάκη

Δ) Ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στις Γούβες:

– Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Χειρακάκη

Ε) Ώρα 10:15 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Ελιά:

– Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελιάς κ. Ιωάννη Σημαιάκη

ΣΤ) Ώρα 10:45 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Επισκοπή:

– Από τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη

Ζ) Ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στο Λιμάνι Χερσονήσου:

– Από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μπάτση

Η) Ώρα 11:30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στα Μάλια:

– Από τον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αναστασάκη

Θ) Ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στο Μοχό:

– Από τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη

Ι) Ώρα 10:00 π.μ. στον χώρο του Ηρώου στη Χερσόνησο:

– Από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χερσονήσου κ. Νικόλαο Φουκαράκη

Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί από τα νήπια και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Χερσονήσου, ως εξής:

Α) ώρα 11:30 π.μ. στην έδρα του Δήμου στις Γούρνες, έμπροσθεν του Δημαρχείου.

Β) ώρα 11:30 π.μ. στο Λιμάνι Χερσονήσου, επί της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου

Γ) ώρα 11:45 π.μ. στα Μάλια, επί της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου

Δ) ώρα 11:00 π.μ. στην Επισκοπή, από το Δημοτικό Σχολείο προς το χώρο του Ηρώου

Ε) ώρα 11:30 π.μ. στο Μοχό

ΣΤ) ώρα 10:30 π.μ. στην Ανάληψη Χερσονήσου, επί της κεντρικής οδού Λασιθίου.

Η δημοτική αρχή, εκτός της έδρας του Δήμου, θα εκπροσωπηθεί στις Κοινότητες από τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους των Κοινοτήτων.

Δήμος Γόρτυνας

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις σε Αγίους Δέκα, Αγία Βαρβάρα, Ασήμι, Βαγιωνιά και Γέργερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Άγιοι Δέκα: Στις 09:15, θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Δέκα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός, κ. Νικοπούλου Χριστίνα. Στις 10.00, θα ακολουθήσουν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Αγία Βαρβάρα: Θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στις 10:15, στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την εκπαιδευτικό, κ. Καμπουράκη Γεωργία. Στις 10:45, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Στην συνέχεια, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Ασήμι: Στις 09:30, θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η μαθήτρια Λυκείου, Αγγελική Αθανασοπούλου. Στις 10:15, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Βαγιωνιά: Στις 11:00, θα ξεκινήσει η Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Ραδαίος Ιωάννης. Στις 11:30, θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Γέργερη: Η Δοξολογία θα πραγματοποιηθεί στις 09:30, στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Νιθαυριανάκη Κωνσταντίνο. Στις 10:00, θα ακολουθήσουν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Δήμος Φαιστού

Την Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου 2. Στη Δημοτική Κοινότητα Τυμπακίου, ιστορική έδρα του Δήμου Φαιστού.

α) Ώρα 7:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου στον ιερό ναό αγίου Τίτου Τυμπακίου. β) Ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Τίτου Τυμπακίου. γ) Ώρα 10:30 π.μ. Τελετή στο Ηρώο Επιμνημόσυνη δέηση Κατάθεση Στεφάνων Τήρηση ενός λεπτού σιγής Εθνικός ύμνος. δ) Ώρα 11:00 π.μ. Παρέλαση.

3.Στη Δημοτική Κοινότητα Μοιρών, έδρα του Δήμου Φαιστού. α) Ώρα 7:00 π.μ. θεία Λειτουργία στον ιερό ναό αγίου Νεκταρίου. β) Ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Νεκταρίου. γ) Ώρα 10:30 π.μ. Τελετή στο Ηρώο Επιμνημόσυνη δέηση Κατάθεση Στεφάνων Τήρηση ενός λεπτού σιγής Εθνικός ύμνος. δ) Ώρα 11:00 π.μ. Παρέλαση.

4. Στη Δημοτική Κοινότητα Ζαρού α) Ώρα 7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Ζαρού. β) Ώρα 10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Ζαρού. γ) Παρέλαση δ) Τελετή στο Ηρώο Επιμνημόσυνη δέηση Κατάθεση Στεφάνων Τήρηση ενός λεπτού σιγής Εθνικός ύμνος.

5. Στην Τοπική Κοινότητα Πόμπιας α) Ώρα 7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Πόμπιας. β) Ώρα 9:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Πόμπιας. γ)Τελετή στο Ηρώο Επιμνημόσυνη δέηση Κατάθεση Στεφάνων Τήρηση ενός λεπτού σιγής Εθνικός ύμνος. δ) Παρέλαση.

6. Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου ΦΑΙΣΤΟΥ όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες, μετά την καθιερωμένη λειτουργία της Δευτέρας και την επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών.

Νομός Λασιθίου

Δήμος Αγίου Νικολάου

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίου Νικολάου θα παίζει εμβατήρια.

– Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

– Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Μαρία Κυριακάκη, φιλόλογος 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου.

– Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων.
Κατάθεση στεφάνων

Απόδοση τιμών από Στρατιωτικό Άγημα.

– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

– Παρέλαση μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων.

– Ώρα 17.30:Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους.

Δήμος Σητείας

Ανήμετα της 28 Οκτωβρίου 2019

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.

10:45 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες για τη Δοξολογία.

10:55 Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

11:00 Δοξολογία.

11:20 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

11:35 Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου από τον Καθηγητή Κο Παπαδάκη Μιλτιάδη.

Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές

Τήρηση ενός λεπτού σιγής και Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική στη μνήμη των ενδόξων νεκρών

12:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Αφετηρία των τμημάτων παρελάσεως η Πλατεία Μουσείου. Διαδρομή παρέλασης: Μουσείο-Α.Παπανδρέου – Κ.Καραμανλή -Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου-οδός Ελ. Βενιζέλου μέχρι και την οδό Δημοκρίτου.

18:00 Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Σητείας

Τιμές θα αποδώσει μια Διμοιρία Ανδρών της 11ης ΜΣΕΠ (Αεροπορία) και η Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας.

Νομός Ρεθύμνου

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Ευγενίου.

Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ώρα 10:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.

Ώρα 10:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ψαράκη Μαρία, φιλόλογο, Διευθύντρια του Γυμνασίου Επισκοπής. Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ Τ.Π

Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων. Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη, το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 25 Οκτωβρίου 2019 (τηλ. 28313 43310, κ. Παλτατσίδης Σταύρος). Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτικών, Στρατιωτικών Τμημάτων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Συντονιστή της παρέλασης ορίζουμε την Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Μαρία Παλάση.

Ώρα 16:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ώρα 17:00 Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη – Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ Τ.Π

Ώρα 17:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Τ. Κ. ΜΕΛΑΜΠΩΝ

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίου.

Ώρα 10:00 Δοξολογία και Ομιλία από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 10:30 Λιτανεία στους δρόμους που περπάτησαν οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Ώρα 11:15 Παρέλαση.

Ώρα 11:30 Παραδοσιακή φιλοξενία.

Νομός Χανίων

Δήμος Χανίων

Την Δευτέρα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου:

08:30: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Παναγιώτης Ιωάννης Αμπελάς.

11:40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, το Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

12:00: Παρέλαση (στο καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτος, Ζαχαρένια Σημανδηράκη.

Ώρα 17:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Δήμος Κισσάμου

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

1. Ώρα 06:30 πρωινή, η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το εωθινόν στην πόλη της Κισσάμου.

2. Ώρα 07:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

3. Ώρα 07:00-10:00π.μ Όρθρος, Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

4. Ώρα 10:15 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για τη σημασία της επετείου από τον κ . Τσαλαπάκη Αντώνιο εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου.

5. Ώρα 11:45 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου.

6. Ώρα 12:00 παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων στην οδό Σκαλίδη, παρουσία των αρχών της πόλης.

Την παρέλαση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου & Σελίνου.

Δήμος Αποκορώνου

Βάμος

Δευτέρα 28η Οκτωβρίου 2019

Ώρα 10:30 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βάμο

Ώρα 10:50 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Βάμου

Ομιλία για την σημασία της εορτής από την Διευθύντρια του Λαμπράκειου Γυμνασίου Βάμου κα Γκαγκαδέλη Αικατερίνη
Κατάθεση στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Παρέλαση τμημάτων στο συνήθη τόπο παρελάσεων.
Βρύσες

Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Βρύσες.

Ώρα 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων

Ομιλία για την σημασία της εορτής από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βρυσών κα Γαυγιωτάκη Μαρία
Κατάθεση στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
Παρέλαση τμημάτων στο συνήθη τόπο παρελάσεων.
Δήμος Πλατανιά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ – ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ

10.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων (πλατεία Βουκολιών)

Κατάθεση στεφάνων

1΄λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

Τέλος τελετής – Παρέλαση Μαθητών

ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μυρτιδιώτισσας

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων

· Κατάθεση στεφάνων

· 1΄ λεπτού σιγή

· Εθνικός Ύμνος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ – ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ

10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Κολυμβαρίου

11:15 Κατάθεση στεφάνων

1 λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

Τέλος τελετής – Παρέλαση Μαθητών

ΣΠΗΛΙΑ

9:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μυρτηδιώτισσας

9:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ – ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού

10.15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων, Κατάθεση στεφάνων

10.30 Παρέλαση μαθητών με συμμετοχή τον Δ.Σ.Βατολάκου & Σκινέ_φουρνέ

ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ

9:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου

9:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων

Κατάθεση στεφάνων

ΣΚΙΝΕ-ΦΟΥΡΝΕ

9:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Σκινέ

9:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων

Κατάθεση στεφάνων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πάνω Πλατανιά

10:15 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στο χώρο της Εκκλησίας

Κατάθεση στεφάνων

ΜΑΛΕΜΕ

9:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου

10:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο εκτελεσθέντων στο χώρο της Εκκλησίας

Κατάθεση στεφάνων

ΓΕΡΑΝΙ

9:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου

Δήμος Σφακίων

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019, στη Χώρα Σφακίων:

08:00 Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα της Χώρας Σφακίων 10:30 Επίσημη Δοξολογία
– Παρέλαση Σχολείων

– Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων

– Κατάθεση στεφάνων

– Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη.

– Ομιλία από την κ. Ευφροσύνη Βεργεράκη , Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Σφακίων.

Δήμος Γαύδου

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Γαύδο θα γίνει στο Καστρί, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.