Κρήτη: Προθεσμία 48 ωρών για συμφωνία στα τουριστικά λεωφορεία

Χωρίς αποτέλεσμα αλλά με τη δέσμευση ότι το επόμενο διήμερο θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, έληξε η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας, με φόντο την πολυήμερη απεργία του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων “ΕΡΜΗΣ”, μεταξύ των οδηγών, των εργοδοτών και εκπροσώπων του Υπουργείου.

Όπως είπε στο ekriti ο πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Σεραφειμίδης, τόσο η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, όσο και ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, προέτρεψαν τους εργοδότες, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από τον κ. Μακράκη, να υπογράψουν μία παράταση της σύμβασης για το 2020.

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, είπε ο κ. Σεραφειμίδης, καθώς οι εργοδότες ζητούν η σύμβαση που θα υπογραφεί φέτος να έχει ισχύ και για το 2021.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε υπογραφή, ωστόσο υπάρχει η δέσμευση εντός των επόμενων δύο ημερών, οι δύο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να λυθεί το πρόβλημα.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες, ο βουλευτής Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς καθώς και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.https://www.ekriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.