Κρήτη : Σε όλη την Κρήτη Καρναβάλια

Μεγάλη παρέλαση και πάρτι στην Καστρινή Αποκριά

Την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς γίνονται πολλά Καρναβάλια και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήρη που ζει στον ρυθμό της Αποκριάς. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την τελευτάια Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα.

Μεγάλη παρέλαση και πάρτι στην Καστρινή Αποκριά

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με την συμμετοχή 56 ομάδων και 12 αρμάτων συνεχίζονται αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2020» http://www.kastrino-karnavali…. που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Ομάδες από το Μαλλιώτικο Καρναβάλι, τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια της πόλης, τα ΚΔΑΠ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Αθλητικούς Συλλόγους αλλά και παρέες Ηρακλειωτών το μεσημέρι της Κυριακής θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπώντας κέφι!

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:00 μετά το μεσημέρι από την πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στον σταυρό της πόλης και στον πεζόδρομο της Λ. Δικαιοσύνης μέχρι και την πλατεία Ελευθερίας.

Την παρουσίαση του Καστρινού Καρναβαλιού θα κάνει ο Γιώργος Τσιχλάκης και την μουσική επιμέλεια ο Κώστας Βενέτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Αντικρουστοί» με τα τύμπανά τους υποδέχονται τις καρναβαλικές ομάδες και δίνουν τον παλμό του καρναβαλιού έξω από τη Λότζια, συνεχίζοντας ως την πλατεία Ελευθερίας…

Νωρίτερα τα πληρώματα θα συγκεντρωθούν στις 14:00 στο τμήμα της Παραλιακής Λεωφόρου από το παλιό ΚΤΕΛ μέχρι την πλατεία 18 Άγγλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου παραχωρεί δωρεάν, για την διευκόλυνση των καρναβαλιστών, τους χώρους στάθμευσης: απέναντι από το ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο και μέσα στο λιμάνι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2813 409853 και 2813 409863 στις κ. Άσπα Φλουρή και κ. Νατάσα Αεράκη, στο email και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Facebook: Καστρινή Αποκριά

Μεγάλο παρτι

Αποκριάτικο πάρτι μεταμφιεσμένων με θέμα «Ηράκλειο, πάμε σαν άλλοτε», θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την Καρναβαλική Παρέλαση, στις 8:30, στο κέντρο «Ντορέ». Η «Καστρινή Αποκριά 2020» κάνει ένα… αφιέρωμα στα παλιά ιστορικά πάρτι της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλους και με υποχρεωτική αμφίεση ή μάσκα.

Εξαιρετικά κρασιά, εκλεκτοί μεζέδες, υπέροχη διακόσμηση και ένας σούπερ διαγωνισμός για την καλύτερη αμφίεση! Παρουσίαση: Αντιγόνη Ανδρεάκη. Συμμετέχει το συγκρότημα των «Candyllacs». Μουσική από τον Dj Kωστή Μαυροφοράκη.

Το 7ο Καρναβάλι με κέφι στον Κρουσώνα

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού κινείται ο Κρουσώνας. Οι διοργανωτές, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα “Νέα γενιά” φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τη μεγάλη γιορτή, που περισσότερο από όλους ανήκει στα παιδιά. Το 7ο Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Στο Καρναβάλι θα συμμετέχουν και φέτος οι Batala, μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η ομάδα στο Ηράκλειο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016 υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Parceiro (Batala Atenas) και με διευθύνουσα τη Γωγώ Ξενάκη και ξεκίνησε τις πρώτες της εμφανίσεις με αφορμή την Καστρινή Αποκριά.

Φέτος, το καρναβάλι θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και διασκεδαστικό με την συμμετοχή των αγαπημένων ηρώων των παιδιών. Και είναι πολλοί: Μπομπ Σφουγγαράκης, Πέππα, Spiderman, Cat boy, Owlette, romeo pj, Μίκυ, Μίνι, Μάσα και Όλαφ θα βρισκονται και αυτοί στο 7ο Κρουσανιώτικο Καρναβάλι!

Καρναβάλι στον Πύργο Μονοφατσίου για 15η χρονιά

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στον Πύργο Μονοφατσίου, το 15ο Πυργιανό Καρναβάλι που φέτος εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην κεντρικη αγορά του Πύργου, στις 12 το μεσημέρι. Θα συμμετέχει ομάδα “Άρκουδιάρηδων” από τη Γέργερη.

Η Νεάπολη στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Μεγάλο καρναβάλι θα γίνει αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και στη Νεάπολη στις 3 μετά το μεσημέρι, με παρέλαση αρμάτων, φουσκωτά, ξυλοπόδαρους και πολύ χορό. Στα ντεκ για τη μουσική θα είναι οι dj Μάγκυ Χαραλαμπίδου και Μάνος Βιτσαξάκης. Θα ακολουθήσει πάρτι που θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Το Καρναβάλι οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέοι Νεάπολης,η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου. Καρναβάλι στο Καστέλλι και άλλες εκδηλώσεις στο δήμο Μινώα Πεδιάδος Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνεται και αυτό το διήμερο στον δήμο Μινώα Πεδιαδας που θα κορυφωθούν με το Καρναβάλι του Καστελλίου. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα γίνει το Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι και πολλά δρώμενα για την Καθαρή Δευτέρα.

Σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί θα γίνει το Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι με εκκίνηση από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας». Πρόκειται για το 10ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ΣΕΡΣΕΜΟΚΟΥΖΟΥΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΚΑΤΟΥΡΕΜΑΤΑ!! που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου. «Φτιάξτε την ομάδα σας και ελάτε να τρέξουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε!» λένε οι διοργανωτές. Στις 7 το απόγευμα θα γίνει λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι, με εκκίνηση από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας».

Μασκαράδες με δάδες αναμμένες θα γυρίσουν τα σοκάκια και τους δρόμους του Καστελίου. Το ρυθμό θα δίνει η ομάδα κρουστών «BATALA». Θα ακολουθήσει πάρτι με τον DJ Γιάννη Σμαργιανάκη.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου

Αύριο Κυριακή θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Αρκαλοχώρι Εκκίνηση: Πλατεία Ελευθερίας, ώρα έναρξης 09:00 «Οι Αρκαλικοί Πειρατές Και Ο Θησαυρός Του Αλή Τζανή». Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου. ‘’Μαζέψτε το πλήρωμά σας και ελάτε να λύσουμε το μυστήριο…’’ λένε οι διοργανωτές στην πρόσκληση που απευθύνουν.

Καρναβάλι Καστελλίου: Ώρα έναρξης 15:00. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο πλέον Καρναβάλι στο Καστέλλι. Αφήστε πίσω τα προβλήματά σας και ελάτε να περάσουμε μια τρελή αποκριά. Θα ακολουθήσει πάρτι στην Κεντρική Πλατεία Καστελλίου.

Διαγωνισμός στολής και κυνήγι στις Μοίρες

Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού και Διαγωνισμό Αυτοσχέδιας Αποκριάτικης Στολής θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 10:00, στην πλατεία του Δημαρχείου Φαιστού, στις Μοίρες.

Στις 11:00 οι μικροί κυνηγοί θα πρέπει να ανακαλύψουν τους γρίφους μέσα από ένα παιχνίδι που στόχο έχει να μυήσει τα παιδιά να μάθουν την ιστορία του τόπου, αλλά και τον αθλητισμό. Οι εμπνευστές του 8ου Παιδικού Κυνηγιού, που δεν είναι άλλοι από τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών με τη συμβολή του παραολυμπιονίκη Εμμανουήλ Στεφανουδάκη και το Σύλλογο ΑμεΑ το Μέλλον, οι οποίοι θα βρίσκονται στην πλατεία του δημαρχείου, ευελπιστούν ότι οι ομάδες θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Κέφι, χορός, σερπαντίνες και μάσκες, περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο συναρπαστικό 7ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, το γυμναστήριο με την επωνυμία MY GYM της Πέλας Μυσιρλάκη θα παρουσιάσει χορευτικό πρόγραμμα στους ρυθμούς της Αποκριάς.

Εκδηλώσεις στο Ζαρό

Αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώνει ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος. Σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στην πλατεία του Ζαρού,από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, πάρτι μασκέ, διαγωνισμός χορού και καλύτερης αποκριάτικης στολής καθώς επίσης και παρουσίαση εθίμων της γύρω περιοχής.

Όλα έτοιμα για το Χανιώτικο Καρναβάλι

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση των πλούσιων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 28ου Καρναβαλιού της Σούδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον το Χανιώτικο Καρναβάλι.

Η καρναβαλική παρέλαση θα γίνει αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην Σούδα με τη συμμετοχή 18 αρμάτων και πολλών καρναβαλικών ομάδων. Η αυλαία του Καρναβαλιού θα πέσει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου με μεγάλη παρέλαση από το 1ο Γυμνάσιο, και κατάληξη στο Γυαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι Χανίων όπου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με το κάψιμο του Βασιλιά Καρναβαλιού. Την φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αριστέα Καλογρίδη.

Ειδικά φέτος το καρναβάλι έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς – λόγω και των έργων που γίνονται για την ανάπλαση της πλατείας Σούδας – οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Το Καρναβάλι στην περιοχή της Σούδας διοργανώνεται για 31η φορά, ενώ τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πιο οργανωμένη. Η καρναβαλική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες, επισκέπτες της Κρήτης να συμμετάσχουν στο Χανιώτικο Καρναβάλι.

Τα θέματα που θα επιλέξουν οι καρναβαλικές ομάδες είναι ελεύθερα, καλούνται να βάλουν την φαντασία τους να δουλέψει ώστε να παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.πηγη cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.