Κρήτη:Συνάντηση Κουράκη με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. κ. Κουράκη Γιάννη και τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με πρωτοβουλία τους, που σκοπό είχε την διοχέτευση των προβληματισμών που απασχολούν τους εποχιακά εργαζόμενους- ανέργους και συνταξιούχους, αλλά και γενικά τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, έθεσαν τις δύο πτυχές, η οποίες αναδείχτηκαν και από την διημερίδα της Ρόδου σύμφωνα με τις οποίες, α) θα πρέπει να στηριχθούν όλοι οι εργαζόμενοι – άνεργοι που δεν έχουν ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο στήριξης και β) η επόμενη μέρα, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, όπως η επιδότηση ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μέχρι να ξανά πιάσουν δουλειά όλων των ανέργων για τον επόμενο χειμώνα, αλλά να στηριχθούν και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και των Δημοτικών τελών, καθώς και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Δήμων όπως (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, Παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, κοινωνικά παντοπωλεία κ.τ.λ.), στηρίζοντας τους πληγέντες εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, συμφώνησε για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοικοκυριά του νησιού μας, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει μία σειρά παρεμβάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο προς τους Δήμους του νησιού μας, όσο και προς την κεντρική εξουσία και σε συνεννόηση με τα Συνδικάτα, προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, συνεχίζουν τις προσπάθειες οι οποίες φτάνουν μέχρι τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο αντιπροσωπία αυτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζο Παναγιώτη, θα συναντηθεί μαζί του αύριο 7/8/2020, για να του εκτεθούν τα αποτελέσματα της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ρόδο μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΠΟΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΧΑΝΙΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.