Κρήτη – Τουριστικοί παράγοντες: Υποδειγματική η αντιμετώπιση των εισαγόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού

Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη και τη διαχείριση των εισαγόμενων περιστατικών μίλησαν στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης και ο Πρόεδρος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος Γιώργος Πελεκανάκης.

Και οι δύο υποστήριξαν πως η διασπορά του ιού στη χώρα δεν οφείλεται στα εισαγόμενα κρούσματα και κατ’ επέκταση το άνοιγμα του τουρισμού ενώ ανέφεραν η διαχείριση τέτοιων περιστατικών στην Κρήτη είναι υποδειγματική.

«Μέλημά μου από την πρώτη στιγμή είναι η υγεία της τοπικής κοινωνίας, των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών. Μπήκα μπροστά για να γίνει αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εργαζομένων, που στήριξε η Περιφέρεια Κρήτης. Τηρώντας όλα τα μέτρα έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε την υγεία όλων», ανέφερε ο κ. Βλατάκης και συμπλήρωσε:

«Μέχρι στιγμής έχουμε περίπου 33 ενεργά κρούσματα στο νησί. Τα μισά είναι εισαγόμενα, τα οποία βρίσκονται σε απομόνωση στα covid hotels. Άρα δεν φταίει ο τουρισμός και η κατάσταση στην Κρήτη είναι υπό έλεγχο».

«Τα κρούσματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι λίγα και αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό από όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού», ανέφερε ο κ. Πελεκανάκης τονίζοντας μάλιστα πως η έξαρση των τελευταίων ημερών στη χώρα δεν δείχνει να επηρεάζει τις κρατήσεις στην Κρήτη, όπου οι επισκέπτες νιώθουν ασφάλεια.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.