«Κύμα» αλληλεγγύης για τη μαθήτρια που διάβαζε στο πεζοδρόμιο, επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι

Η συγκλονιστική ιστορία της μαθήτριας Λυκείου, που υποχρεωνόταν να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως του δημοτικού στύλου, επειδή δεν είχε ρεύμα στο σπίτι της, προκάλεσε ένα «κύμα» αλληλεγγύης και αγάπης.

Η ιστορία της άπορης οικογένειας από την Αγριά Βόλου έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Θεσσαλία» και δεκάδες άνθρωποι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια, ακόμη και ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό.

Το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, που έχει άλλα δύο κορίτσια (ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο), επανασυνδέθηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές.

Παρέμβαση έγινε και από το υπουργείο Εργασίας, μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου, που ανέλαβε να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει.

Την καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος, Χαράλαμπος Ζάχος, που σοκαρίστηκε από το θέαμα ενός ανήλικου παιδιού να διαβάζει στο πεζοδρόμιο υπό το φως ενός στύλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.