Όλα τα Νέα

Κύμα συμπαράστασης για το Δημήτρη Τάκη και το iefimerida.gr

490

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο κατηγόρησε το iefimerida.gr ότι έθιξε ευθέως τα εθνικά συμφέροντα, επειδή ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του Δημήτρης Τάκης, δημοσίευσε την ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. Ευρώ.

Μάλιστα την ανακοίνωση διαδέχθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας.

Η έρευνα γίνεται με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που φέρει τον τίτλο: «Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας».

Ανακοινώσεις που καταδικάζουν τα λεγόμενα του Μεγάρου Μαξίμου και εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη εξέδωσαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, πολλοί βουλευτές και κομματικά στελέχη, δημοσιογράφοι που  αφήνουν σαφείς αιχμές προς τα κυβερνητικά στελέχη για εκδικητική συμπεριφορά και διάθεση απέναντι σε δημοσιογράφους.

ΝΔ: Προσπάθεια φίμωσης 

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως οι απειλέςφίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν. Ενώ σχολιάζει ότι «το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι πια γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεχθάνεται την αλήθεια. Ακόμη και την κριτική του Τύπου την αντιμετωπίζει με απειλές για τη σύλληψη δημοσιογράφων.

Το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή.

Ας καταλάβει, επιτέλους, η αποχωρούσα κυβέρνηση ότι οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν».

ΚΙΝΑΛ: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου

«Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr.

«Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας» σχολιάζει η Χ. Τρικούπη.

Διαμηνύει δε ότι «αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών». Για να καταλήξει το Κίνημα Αλλαγής: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων».

Το Ποτάμι: Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό

Εντονα αντιδρά το Ποτάμι για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη σε βάρος του iefimerida.gr, μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ενοχος δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που κάποτε κατήγγειλαν, αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά οι ρεπόρτερ του iefimerida!».