Λ. Αυγενάκης: «Το μέλλον της Ελλάδος θα είναι το μέλλον μιας χώρας, η οποία ξαναβρίσκει την θέση της σε μια Ευρώπη που αλλάζει»

«Το εγχείρημα της Ευρώπης πέτυχε, διότι βασίστηκε στις δυνάμεις που πίστεψαν στα θαυμαστά που μπορούν να πετύχουν ενωμένοι οι λαοί. Και αυτές οι αξίες πρέπει να είναι η βάση που θα προχωρήσει η Ένωση στο μέλλον», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στην εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Μαΐου, στο Ηράκλειο Κρήτης, με την συμμετοχή του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και 7 ακόμη υποψήφιων Ευρωβουλευτών.

 

Βασικά σημεία της ομιλίας του Γραμματέα της ΝΔ:

 • Οι θεμελιώδεις αξίες στις οποίες χτίστηκε το οικοδόμημα της ΕΕ, οι αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, των ατομικών δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης παραμένουν επίκαιρες.

 

 • Στις 28 Μαΐου συμπληρώθηκαν ακριβώς 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στο Ζάππειο, υπέγραψε την πράξη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Άνοιξε την πόρτα της Ελλάδος στην Ευρώπη, πηγαίνοντας τότε κόντρα στην κοινή γνώμη και εξηγώντας στους Έλληνες πολίτες τη μεγάλη σημασία αυτής της κορυφαίας εθνικής επιλογής, η οποία συνόδευσε την πορεία της χώρας μας.

 

 • Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν, όμως, μόνο η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Ήταν και η Παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν κληθήκαμε -με Πρόεδρο τότε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη- σε δύσκολες συνθήκες, να κάνουμε μία εθνική επιλογή, η οποία έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του Κόμματος.  

 

 • Τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη που απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού. Η χώρα μας ήταν η πρώτη η οποία βίωσε τις αρνητικές συνέπειες τους λαϊκισμού στην εξουσία.

 

 • Ο κ. Τσίπρας, πιστός στο λαϊκισμό του, συνεχίζει να εγκαινιάζει ανύπαρκτα έργα: Μετά «τους μουσαμάδες» στο μετρό της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει και ανύπαρκτα έργα στο Ηράκλειο! Μάλιστα, απέκτησε και νέα συνήθεια: εγκαινιάζει και έργα που λειτουργούν εδώ και χρόνια όπως το Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο, κατά τα 4 χρόνια λειτουργίας του, έχει ήδη τροφοδοτήσει του νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου συνολικά με 21 εκατ. κυβικά νερό.

 

 • Η Κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει το παραμικρό έργο. Κανένα νέο έργο! Όλα τα έργα -και ο οδικός άξονας Ηράκλειο–Μεσαρά και ο δρόμος Γούρνες–Χερσόνησος και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και πολλά άλλα- έχουν την αφετηρία τους στις κυβερνήσεις της ΝΔ, φέρουν τη σφραγίδα της ΝΔ!

 

 • Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «μιλά στις ψυχές των ανθρώπων». Την ίδια στιγμή, όμως, που χαριεντίζονταν στις Αρχάνες με τον Πολάκη, η εκπομπή του Παπαχελά αποκάλυπτε, με αδιάσειστα στοιχεία, τους εγκληματικούς διαλόγους και τις συγκλονιστικές εικόνες της τραγωδίας στο Μάτι.

 

 • Αφού κατέρρευσε το δίλημμα παλιό – νέο, αφού κατέρρευσε το αφήγημα περί διαπλοκής, αφού κατέρρευσε το επιχείρημα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, αναζητούν ένα νέο αφήγημα! Και βρήκαν … τον Πολάκη! Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες!

 

 • Βγαίνουμε όμως, από αυτή την κρίση πιο ώριμοι. Απογοητευμένοι, αλλά γνωρίζοντας πως να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού. Τραυματισμένοι, αλλά μέσα μας πιο ισχυροί και πιο βέβαιοι στην προσπάθεια μας να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον.

 

 • Και το μέλλον της Ελλάδος θα είναι ένα μέλλον μιας χώρας η οποία ξαναβρίσκει την θέση της σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και την επόμενη ημέρα θα είμαστε με τους νικητές, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 • Καλούμε στις κάλπες, όλους τους πολίτες, καλούμε και τους ιδεολόγους αριστερούς, να καταδικάσουν την παρακμή Τσίπρα – Πολάκη. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο αξιακό πλαίσιο. Έχουμε ανάγκη από ένα νέο αξιακό κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει καλύτερη Δημοκρατία, ουσιαστική Ελευθερία, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία των Θεσμών. Αυτό τον αξιακό κώδικα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Στην εκδήλωση η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» του Λευτέρη Αυγενάκη, στο νομό Ηρακλείου, συμμετείχαν αναλυτικά οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιάννης Ανδρουλάκης, Νίκος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Βασιλική Λαζαράκου, Ελένη Παναγιωταρέα, και Γιώργος Ξηραδάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν τις παρακάτω δηλώσεις.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε: «Η Ευρώπη διέρχεται περίοδο αποσταθεροποίησης και βαθιάς υπαρξιακής κρίσης. Γι’ αυτό χρειάζεται επανεκκίνηση μέσα από μια νέα κοινωνική αντίληψη και περισσότερη αποτελεσματική συνεργασία ώστε να περιφρουρήσει αποτελεσματικά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες». 

 

Ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης ανέφερε πως: «Η απόφαση μου να αναμειχθώ ενεργότερα με την πολιτική και η ανταπόκρισή μου στην τιμητική πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

Ο κ. Νίκος Δούκας σημείωσε «Η υποψηφιότητα μου αποτελεί ένα κάλεσμα προς εκείνο το τμήμα της κοινωνίας μας που πιστεύει στις δυνάμεις του και επιζητεί δίκαιες αγωνιστικές συνθήκες ώστε να δημιουργεί  και να παράγει, προς όφελος της χώρας μας που αξίζει καλύτερα».

 

Ο κ. Παύλος Ελευθεριάδης υπογράμμισε ότι «θα υπερασπιστώ τις αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης με αποτελεσματικότητα και πειστικότητα, χωρίς καμία ανασφάλεια ή αμφιβολία για την θέση της Ελλάδας ως πρωταγωνίστριας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».

 

Ο κ. Θοδωρής Καλαμπόκης τόνισε «Θέλω να είμαι η φωνή των νέων ανθρώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, και όλων των Ελλήνων που ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο».

 

Η κα. Βασιλική Λαζαράκου δήλωσε «Στόχος μου είναι να αποτελέσω μια δυνατή φωνή που θα προασπίζεται τα εθνικά μας συμφέροντα και να συμβάλλω με την εμπειρία μου ώστε η χώρα μας, μέσα από σωστές στρατηγικές, να γίνει πρωτοπόρος στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος».

 

Η. κα. Ελένη Παναγιωταρέα σημείωσε πως «Οι Ευρωεκλογές αυτές θα κρίνουν την κατεύθυνση της Ευρώπης, και επομένως και την θέση μας σ’ αυτήν».

 

Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης ανέφερε «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα πόσο δε μάλλον την Ελληνική ναυτοσύνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.