Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά: Οι μεγάλες και επικοινωνιακές δηλώσεις περί οράματος αποτελούν λόγια παχιά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29-1 ,αντιτάχθηκε για ακόμα μια χρονιά στην εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο-ιδιώτη.

Η δημοτική αρχή του κ. Μαλανδράκη επιλέγει για 10η χρονιά να δηλώσει «αδυναμία» στην εκτέλεση των υπηρεσιών καθαριότητας και να καταφύγει στην επιλογή ιδιώτη εργολάβου.

Από την πλευρά μας, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε την συγκεκριμένη επιλογή  :

Γιατί θα έπρεπε να ξέρει ο κ.Μαλανδρακης ότι με την εκχώρηση σε ιδιώτη – εργολάβο της καθαριότητας αυξάνετε το κόστος της ( κάθε χρόνο ξεπερνά τις 500.000 ευρώ η εργολαβία ) αλλά και το επίπεδο υπηρεσιών είναι χαμηλό, την στιγμή μάλιστα που κάθε χρόνο εισπράττονται πάνω απο 2.5 εκ. ευρώ από τους δημότες ώς ανταποδοτικά τέλη για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Γιατί εδω και 10 χρόνια θα έπρεπε να έχει δοθεί  λύση στην πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού και στην ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας έτσι ώστε να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες στελέχωσης της ,έτσι το κόστος θα ήταν μικρότερο και οι παροχή υπηρεσιών θα ήταν καλύτερες.

Γιατί υπάρχει η γενική κατεύθυνση στην οποία έχει αποδεχθει  και η δημοτική αρχή Πλατανιά να περάσουν συνολικά μια σειρά από υπηρεσίες σε ιδιώτες.

Γιατί υπάρχουν εργασιακές συνθήκες ζούγκλας για τους εργαζόμενους σε εργολάβους.

Οι μεγάλες και επικοινωνιακές δηλώσεις περί οράματος, για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι αποτελούν λόγια παχιά καθώς και σε αυτό το θέμα η δημοτική αρχή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εφαρμοζόμενη πολική την οποία υπηρετεί και η οποία απέχει πολύ από τις μεγάλες και διευρυμένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Πλατανιά .

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Ανθούσης Δημήτριος

 Κουμάκη Αλεξία

 Μαριανάκης Στυλιανός

Τα σχόλια είναι κλειστά.