Λασίθι-Δολοφονία καρδιολόγου: Ισόβια και στη χήρα και στον εραστή

Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Ένοχοι κρίθηκαν και η 39χρονη χήρα και ο 38χρονος εραστής της.

Η ποινή που επιβλήθηκε και στους δύο είναι ισόβιας κάθειρξης.

Σαφέστατα το κατηγορητήριο κρίνει ένοχη για ηθική αυτουργία την 39χρονη και ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση τον 38χρονο.

Στην απολογία της η 39χρονη χήρα, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανισόρροπο τον πρώην εραστή της, ισχυρίστηκε πώς «δεν έχω καμία σχέση με την δολοφονία και την απόφαση του να σκοτώσει τον άνδρα μου. Η ζωή μου έχει καταστραφεί. Ήρθε εδώ και λέει δικαιολογίες».

Παραδέχτηκε ότι είχαν ερωτική σχέση αλλά όπως είπε, δεν την άφηνε να χωρίσουν.

Νωρίτερα, «συγνώμη» από την οικογένεια του θύματος ζήτησε ο 38χρονος αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε στη διάρκεια της δίκης , ότι «ξαναβρήκε» την φίλη του από το σχολείο στο facebook μετά από χρόνια.

Η ερωτική τους σχέση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016.

«Γνώριζα ότι ήταν παντρεμένη και περίμενα το διαζύγιο της» είπε, υποστηρίζοντας ότι η φίλη του αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο της, όπως του είχε εκμυστηρευτεί.

Ισχυρίστηκε ότι στις 14 Αυγούστου, λίγους μήνες πριν από την δολοφονία, δέχθηκε απειλητικό μήνυμα , το οποίο διαπίστωσε ότι είχε αποσταλεί από τον καρδιολόγο.

Τον απειλούσε για το παιδί του.

Ισχυρίστηκε ότι με το ταξίδι του στην Κρήτη είχε σκοπό να του ζητήσει το λόγο.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, ήθελα να γλιτώσω την φίλη μου από τα προβλήματα της» ισχυρίστηκε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.