Μ.Φωτάκης:«τέτοιες ενέργειες θα χαλυβδώσουν την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον κόσμο της»

Τοποθέτηση Μ.Φωτάκη για τον υποβιβασμό του Ο.Φ.Η.

Με γραπτή του δήλωση παίρνει θέση ο πρώην δικηγόρος της ΠΑΕ Ο.Φ.Η. Μανώλης Φωτάκης,για την απόφαση από την επιτροπή δεοντολογίας ,για τον υποβιβάσμο του Ο.Φ.Η.

Αναλυτικά όσα αναφέρει 

Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση την Επιτροπής Δεοντολογίας, με την οποία η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τιμωρήθηκε με την ποινή του υποβιβασμού και συγχρόνως με την αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και με πρόστιμο 300.000 €.

Διευκρινίζω ότι δεν είχα καμία συμμετοχή στη νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ, γεγονός το οποίο φυσικά, δεν μου στερεί το δικαίωμα να εκφέρω τη νομική μου άποψη σαν δικηγόρος και φίλαθλος της αγαπημένης μου ομάδας.

Πληροφορήθηκα λοιπόν, ότι ένα τιμολόγιο, μόλις, 2.500 € στάθηκε ικανό να θεμελιώσει μια βαρύτατη κατηγορία με δυσμενείς συνέπειες για την ομάδα μας. Ποσό που ίσως επιπόλαια καταβλήθηκε, προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας για τον οποίο είχε γίνει προετοιμασία και είχαν προπωληθεί εισιτήρια.

Όπως είναι αυτονόητο, η ΠΑΕ ΟΦΗ, ήθελε και να διεξαχθεί ο αγώνας αφού δεν είχε να φοβηθεί τίποτα. Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι εφέσιμη και υπό το φως μιας νέας και πληρέστερης κρίσης, θέλω να πιστεύω ότι τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά θα αξιολογηθούν ορθά.

Επισημαίνω ιδιαίτερα την χρονική συγκυρία που επελέγη να γνωστοποιηθεί η απόφαση, προφανώς για να πληγεί και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα της πλέον υγειούς και εύρωστης οικονομικά, ιστορικής ομάδας της Κρήτης και όχι μόνο και να δημιουργηθούν συναισθήματα απογοήτευσης και παραίτησης. Ακράδαντα πιστεύω ότι αυτός ο στόχος δεν θα επιτευχθεί.

Μάλιστα πιστεύω το αντίθετο, ότι δηλαδή τέτοιες ενέργειες θα χαλυβδώσουν την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον κόσμο της. Αλλωστε είμαστε συνηθισμένοι, αφού κατά τα τελευταία χρόνια δώσαμε, με επιτυχία, εξ ίσου δύσκολες δικαστικές μάχες, δίδοντας αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους μας είχαν ξεγράψει.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ξέρει να μάχεται στα γήπεδα και το έχει αποδείξει. Η βαρύτατη τιμωρία που της επιβλήθηκε σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει στην ομάδα μας.

Συνεπώς ο δρόμος της δικαίωσης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, είναι ανοιχτός, αλλά όμως κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Η ομάδα μας, να συσπειρωθεί διοικητικά και αγωνιστικά και να στείλει ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς που σχεδιάζουν την πτώση της. Να κερδίσει και μπορεί τους υπολειπόμενους αγώνες, αφού έχει ικανότατους ποδοσφαιριστές, αποδεικνύοντας αγωνιστικά, που είναι η θέση της.

β) Ο όλος χειρισμός της υπόθεσης, να αντιμετωπιστεί επαγγελματικά, με νομικό επιτελείο που συντεταγμένα και επαγγελματικά να αναδείξει την αναμφισβήτητη αθωότητα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, από κάθε κατηγορία.

Αθήνα 04.03.2019

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.