Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Μάνφρεντ Βέμπερ, Ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στον Μάνφρεντ Βέμπερ τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ένα πραγματικό φίλο της Ελλάδας.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Με σειρά παρεμβάσεων και δηλώσεων καταγγέλλει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και ζητά να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας.

Στις 4 Σεπτεμβρίου δήλωσε στο «Spiegel»:

«Το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μίας τρίτης χώρας, η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδος. Ο Γερμανός υπουργός πρέπει να προσέξει ώστε να αφεθεί να εκβιαστεί λόγω του φόβου μίας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ’ αυτού πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν».

Την 1η Ιουλίου δηλώνει στο ΑΠΕ:

«Τα προβλήματα με την Τουρκία δεν είναι διμερή. Είναι ευρωπαϊκά. Τα σύνορα της Ελλάδας χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και σύνορα της Ευρώπης. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να προστατεύσει αυτά τα σύνορα».

Ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο και με αφορμή τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει:

«Οι παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας δεν στρέφονται κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των 800.000 Κυπρίων πολιτών αλλά στρέφονται κατά της Ευρώπης και των 520.000.000 Ευρωπαίων πολιτών».

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.