Μαρινάκης: Συμφωνεί σε συνάντηση με Μελισσανίδη, Σαββίδη, ξεκάθαρη απάντηση στον Κόκκαλη για τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Χείμαρρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ΔΣ της Superleague, όπου εμφανίστηκε μετά από καιρό θέτοντας προς συζήτηση το θέμα των σχέσεων των Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης και όχι μόνο. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού απάντησε και στον Σωκράτη Κόκκαλη, τονίζοντας ότι «έχω αποκτήσει τις μετοχές, δηλώνω στο Πόθεν Εσχες πως είμαι ο μέτοχος της κυπριακής εταιρίας».

Ακόμη πέταξε το… μπαλάκι στους Μελισσανίδη, Σαββίδη, υπογραμμίζοντας ότι «συμφωνών σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον κ. Σαββιδη , τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

Ακόμη αναρωτήθηκε: «Είναι σωστό να αγοράζουμε προπονητικά κέντρα;»

Αναλυτικά η τοποθέτηση Μαρινάκη στη Λίγκα: «Σήμερα ήρθα εδώ γιατί δεν έχω κρυφτεί σε οτιδήποτε έχω κάνει, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Επειδή ακούω διάφορα, οι μετοχές μου στον Ολυμπιακό ανήκουν σε μία κυπριακή εταιρία η οποία μου ανήκει 100%. Από το 2010 που έχω αποκτήσει τις μετοχές, δηλώνω στο Πόθεν Εσχες πως είμαι ο μέτοχος της κυπριακής εταιρίας και κατ’ επέκταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ήθελα να κάνω μία ειλικρινή κουβέντα με τα μέλη του Συνεταιρισμού. Πολλές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει βοηθήσει στην επίλυσή τους. Κάθε χρόνο δεν αυξάνονται τα έσοδά μας από χορηγούς ή από τα εισιτήρια, ή από την τηλεόραση η οποία πληρώνει και έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Άρα οι περισσότερες ΠΑΕ ψάχνουν να βρουν χορηγούς.

Θέλω ειλικρινά να τοποθετηθούν όλοι εδώ μέσα. Αν η καταγγελία μας γίνει δεκτή ή όχι, είτε τα στοιχεία αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη, τον κ. Συγγελίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει.

Αλλά πρέπει να πω το εξής. Αν ο Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης, ο ανιψιός μου, ένας ξάδελφός μου, ένας φίλος μου του οποίου του φτιάχνω εγώ το Πόθεν Έσχες και αγοράσει το προπονητικό του Ατρόμητου, ή τις ακαδημίες και το προπονητικό στην Τρίπολη που έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά ή στη Λάρισα, ή στο ΟΦΗ που είναι και η πατρίδα μου το Ηράκλειο ή οτιδήποτε και υπάρχει ένα παρένθετο πρόσωπο ή εταιρία, είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε; Γιατί ο κ. Κωστούλας δήλωσε μακάρι να έρθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή ο κ. Σαββίδης να αγοράσει το προπονητικό μου κέντρο και θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω την τοποθέτηση του Παναιτωλικού για αυτό. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους;

Σας ρωτώ , είναι σωστό; Μπορούμε να το κάνουμε;

Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει και θέλω τη γνώμη σας. Να ορίσουμε τα πλαίσια, τους κανονισμούς και τι πρέπει να κάνουμε.

Κύριε Λυσάνδρου αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί και θέλω και τη δική σας τοποθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε άμεσο συμφέρον όλοι γιατί αφορά την ακεραιότητα του πρωταθλήματος.

Εγώ λοιπόν συμφωνώ σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον κ. Σαββιδη , τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

*Πολύ σοβαρή αποκάλυψη, που αποτελεί… βόμβα στα θεμέλια της αθλητικής δικαιοσύνης, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΣ της Superleague. Παράλληλα ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφερε σε δύσκολη θέση τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρινάκης απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και του είπε ότι έχει χαθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας στις πειθαρχικές επιτροπές της ομοσπονδίας. Ακόμη πρόσθεσε ότι πια δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και παράλληλα αποκάλυψε ότι απροκάλυπτα παιδιά δικαστών των επιτροπών εργάζονται στο Open, στον τηλεοπτικό σταθμό συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Αρα, δεν είναι σωστό, για την ακρίβεια είναι απαράδεκτο, ταυτόχρονα να επιλαμβάνονται των υποθέσεων που αφορούν ομάδες Superleague, δηλαδή πειθαρχικά παραπτώματα σε αγώνες.