Μαθητική χορωδία από το Ηράκλειο, πρώτη σε διεθνή διαγωνισμό!

Η χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου Αλικαρνασσού βγήκε πρώτη σε παγκόσμιο διαγωνισμό που έγινε στην Καρδίτσα και βάζει… πλώρη για μία ακόμα διεθνή διάκριση.

Οι μαθητές του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ανδρέα Γιακουμάκη, εκπροσώπησαν όλη την Κρήτη στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας και πήραν την πρώτη θέση.

Από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν στην σκηνή μάγεψαν τους πάντες και κέρδισαν τις εντυπώσεις τραγουδώντας αποσπάσματα του Ερωτόκριτου και ριζίτικα τραγούδια (όπως Αγρίμια κι Αγριμάκια μου κ.ά.).

Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε από τους διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, η χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Corsi Estivi» του «Campus Musicale» που θα γίνει στο Σαλέρνο στις 23 Ιουλίου.

Τόσο οι μαθητές, όσο και ο μαέστρος βρίσκονται σε συνεχείς πρόβες για να είναι έτοιμοι σε αυτή τη διοργάνωση ενώ παράλληλα ο Σύλλογος Γονέων αναζητά χορηγούς για την στήριξη της προσπάθειάς τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε στην Καρδίτσα η συμμετοχή της χορωδίας του 3ου δημοτικού σχολείου της Νέας Αλικαρνασσού υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.