Όλα τα Νέα

Όλο το Παρασκήνιο : Ο Μαθητής της Β Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που «έστειλε» στο νοσοκομείο καθηγητή του

Δεν είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας από μαθητές προς διδάσκοντες.

496

Μαθητής της Β Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου «έστειλε» στο νοσοκομείο καθηγητή του.

Την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητα προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός περιστατικού ξυλοδαρμού καθηγητή στο Ρέθυμνο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περιβόλια, με θύμα έναν καθηγητή Μαθηματικών. Ο ξυλοδαρμός είχε ως θύτη έναν μαθητή της Β΄Λυκείου!

 

Δεν είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας από μαθητές προς διδάσκοντες. Η παραβατική  συμπεριφορά των νέων σε συνδυασμό με αποχή σεβασμού είναι χαρακτηριστικό δείγμα των ημερών μας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό εξελίχθηκε κατά την διάρκεια του μαθήματος. Ο καθηγητής ζήτησε επανειλημμένα από τον μαθητή να επανέλθει στην «τάξη», με τον τελευταίο να μην συμμορφώνεται. Η κατάσταση φαίνεται να παρεκτραπεί όταν ο καθηγητής έπειτα από αλλεπάλληλες παρατηρήσεις έβαλε τις φωνές. Εξαγριώνοντας τον μαθητή, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του με το αποτέλεσμα να του επιτεθεί.
Το περιστατικό προκάλεσε ράγισμα της επιγονατίδα του καθηγητή, ο οποίος θα φέρει γύψο στο πόδι του, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ο ίδιος αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση, καθώς οι γονείς προσκόμισαν γνωμάτευση ειδικού που αναφέρει ότι πρόκειται για μαθητή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη διαχείριση των συναισθημάτων του και ιδιαίτερα του θυμού του.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.