Όλα τα Νέα

Μαύρο Πάσχα για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας

Στις φυλακές Αδριανούπολης εξακολουθούν να παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται για 36η ημέρα από τις τουρκικές αρχές.

277
Οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας, Μητρετώδη και Κούκλατζη, έφτασαν στις φυλακές περίπου στη 1 το μεσημέρι για να δουν τα παιδιά τους.

Νωρίτερα είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την απελευθέρωσή τους.

Πριν από αυτό, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την άμεση αποφυλάκισή τους και την ταχύτερη επιστροφή τους στην Ελλάδα, ενώ ο Φ. Κουβέλης τους ζήτησε να μεταφέρουν στα παιδιά τους, τις προσωπικές του ευχές ενόψει Πάσχα.

Στο μεταξύ το δικό του μήνυμα στους δύο στρατιωτικούς στέλνει και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento όπου αναφέρει πως είναι απαίτηση των Ελλήνων η άμεση επιστροφή τους δηλώνοντας: «Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».