Με λαμπρότητα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Η τελετής ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ήταν λαμπρή και πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου.

Στη συνέχεια η αίθουσα δεξιώσεων του Hilton Midtown στην 6η λεωφόρο του Μανχάταν πλημμύρισε από Έλληνες το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε οι περισσότεροι από 1500 καλεσμένοι να πάρουν τις θέσεις τους στις ροτόντες και να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν τα ισχυρά χαρτιά της ομογένειας όπως ο Τζων Κατσιματίδης – ο οποίος αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα στηρίξουν οικονομικά την επανέναρξη των έργων στον Άγιο Νικόλαο- ο Ντιν Μητρόπουλος και ο Μερκούριος Αγγελιάδης.

Από την Ελλάδα ταξίδεψαν για την ενθρόνιση και τη δεξίωση Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Πάνος Ξενοκώστας επικεφαλής της ΟΝΕΧ που ελέγχει τα Ναυπηγεία Σύρου και βρίσκεται κοντά στα ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Κρίστιαν Χατζημηνάς και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Νίκος Βασιλείου.

Οι καλεσμένοι άκουσαν όλες τις ομιλίες, αλλά μια φορά σηκωθήκαν όρθιοι για το αποχαιρετιστήριο, παρατεταμένο, χειροκρότημα στον απερχόμενο Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Συγκίνηση προκάλεσε και η κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης έσκυψε και φίλησε το χέρι της μητέρας του, Νάντιας Λαμπρινιάδη.

Η επίσημη Αμερική τίμησε το νέο προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης κοινότητας με την κυβέρνηση Τραμπ να εκπροσωπείται από τον υπουργό Υγείας.
( Φωτογραφίες – κείμενα ,Καθημερινή,iefimerida)