Όλα τα Νέα

Με μαντινάδες υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια

450
Την περιοδεία του στην Κρήτη συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με λιγότερο επιβαρυμένο πρόγραμμα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του έφτασαν γύρω στις 11:30 στα Ανώγεια, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή με τα καθιερωμένα κεράσματα και τις μαντινάδες που απευθύνονταν στον Αλέξη Τσίπρα.

Μία από τις μαντινάδες που ακούστηκαν ήταν η ακόλουθη:

“Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει,

και ούτε περιθώριο των αλλωνών αφήνει”

Μετά την υποδοχή, ο κ. Τσίπρας κατευθύνθηκε στον χώρο του Δημαρχείου, όπου τον περίμενε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καρέλλη συνοδεύοντας τον στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο οι γερμανικές αποζημιώσεις και τα οδικά έργα

Κατά την υποδοχή του στο δημαρχείο ο κ. Καλλέργης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων για την περιοχή και την Κρήτη γενικότερα.

tsipras-anogeia4

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η διεκδίκηση των επανορθώσεων αποτελεί χρέος της Ελλάδας απέναντι στην ιστορία και ευχήθηκε η Γερμανία να αντιληφθεί τη διάσταση πάνω στην οποία κινούνται οι ελληνικές ενέργειες.

tsipras-anogeia2

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ανωγείων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του δρόμου Ανώγεια – Ηράκλειο, αναπτυξιακό έργο για το οποίο ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα με δεδομένο ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν υπογραφεί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στον ΒΟΑΚ επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενοι διαγωνισμοί ώστε η Κρήτη να αποκτήσει ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αφού περπάτησε στους δρόμους των Ανωγείων και δέχθηκε τα καθιερωμένα κεράσματα με ρακή και παραδοσιακά εδέσματα από τους κατοίκους της περιοχής επισκέφθηκε το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

tsipras-anogeia3

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σπήλι.

Κατόπιν θα κατευθυνθεί στα Χανιά, καθώς στις 19:30 θα μιλήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου.

Χθες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε στο Ηράκλειο το τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες – Χερσόνησος το οποίο προσφάτως δόθηκε στην κυκλοφορία, ενώ μετέβη και στα οδικά έργα Ηράκλειο – Μεσαρά και Απομαρμάς – Αγία Βαρβάρα.

Επόμενος σταθμός του ήταν το φράγμα Αποσελέμη όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει η αξιοποίησή του και στη συνέχεια έφτασε στις Αρχάνες όπου του παρατέθηκε γεύμα από τον δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων.

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Χουδέτσι όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που είχαν διοργανώσει ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγονται ή σχετίζονται με την Κρήτη.

πηγή cretapost.gr