Όλα τα Νέα

Με σημαντική εκπροσώπηση από Κρήτη το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ

με σημαντική εκπροσώπηση από Κρήτη το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ - γραμματέας ο Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και Δήμαρχος Χερσονήσου, Γ.Σέγκος

305

Μια σημαντική αναγνώριση του έργου που συντελείται στο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των εκλογών που πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν στη Θήβα, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ., ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος αναδείχτηκε γραμματέας του Δικτύου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του επταμελούς ΔΣ του Δικτύου:
Πρόεδρος: Γεώργιος Καπετζώνης (ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας)
Αντιπρόεδρος: Δημοσθένης Μαυρίδης (ΦοΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας)
Γραμματέας: Ιωάννης Σέγκος, (πρόεδρος ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ – Δήμαρχος Χερσονήσου)
Ταμίας: Μιχαήλ Τσουπάκης (ΔΕΔΙΣΑ Χανίων)
Μέλος: Ορέστης Πλιάσας (ΠΑΔΥΘ)
Μέλος: Στέφανος Αποστόλου (ΦοΔΣΑ Μυτιλίνης)
Μέλος: Νικόλαος Καλατζής (ΦοΔΣΑ Ηπείρου – Δήμαρχος Ζήρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Δίκτυο και οι ΦοΔΣΑ που το συγκροτούν, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες και την κινητήρια δύναμη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, των υποδομών και εφαρμογής των βέλτιστων πρακτικών στην ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας. Μάλιστα, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την αξιοπιστία του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ, έχει εκφράσει τη βούληση να το συμπεριλάβει ως επίσημο συνομιλητή σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Άλλωστε, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη. Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο νέος εθνικός σχεδιασμός, η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας, η επίσπευση των διαδικασιών για την έγκαιρη απορρόφηση των κονδυλίων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και η προώθηση επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τους ΦοΔΣΑ.