Μεγάλη συγκέντρωση Μητσοτάκη στα Χανιά-Η Κρήτη μίλησε

“Θέλω να ενώσω τους Έλληνες”, είπε στην αρχη της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΝΔ που τόνισε ότι ο μεγάλος αντίπαλός του σήμερα είναι ο λαϊκισμός.

“Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την υποδοχή, την “βροντερή” συγκέντρωση εδώ στα Χανιά. Σήμερα είναι σημαντική ημέρα για εμένα προσωπικά. Ερχομαι στον τόπο για πρώτη φορά ετοιμος να αντιμετωπισω τις εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ.

Αυτή η υποδοχή που μου ετοιμάσατε σήμερα είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν αν ήταν μαζί μας”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας οτι “στόχος εξ’αρχής είναι να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια γιατί το γαλάζιο της ΝΔ και της σημαίας ταιριάζει στην Κρήτη”.

Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα ενότητας. “Δεσμεύομαι να απελευθερώσω τις τεράστιες δυνατότητες της Κρήτης και των ανθρώπων της”, ανέφερε προσθέτοντας οτι ο καλός  πολιτικός κρίνεται από το καλό που αφήνει πίσω στον τόπο ενώ έφερε το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, τονίζοντας οτι οι πολιτικοί θα πρέπει να διδάσκονται από το παράδειγμά του.

Εμείς δεν τειλώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια να χτίσουμε και πάλι την Ελλάδα. Στις 26 ψηφίζουμε στις 27 γυρίζουμε σελίδα”, ανέφερε ο Κυριάκης Μητσοτάκης καλώντας ειδικά τους νέους να μην γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές και να προσέλθουν στις κάλπες ενώ τους κάλεσε να γυρίσουν την κάλπη στα άκρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους νέους να καταδικάσουν την ακροδεξιά προσθέτοντας οτι η “ακροδεξιά δεν ταιριάζει στην Κρήτη”.Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος σε συντοπίτες του που όπως σημείωσε ξεγελάστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να ψηφίσουν ΝΔ και να τον εμπιστευτούν προσωπικά. “Τους ζητώ προσωπικά να με εμπιστευτούν. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω οτι εγώ θα τους μιλάω την γλώσσα της αλήθεας”, ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε και επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Αλλος παριστάνει το παιδί του λαού, αλλά άλλος περπατά δίπλα σας. Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη, και άλλος είχε, έχει και θα έχει τη φωτο του Ελευθερίου Βενιζέλου στο γραφείο του. Όπως και άλλος υπέγραφε τις Πρέσπες και άλλου οι προγόνοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

«Να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά με τη ΝΔ», ανέφερε.

«Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβερνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών», τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο».

«Το δικό μας σχέδιο μειώνει το φορολογικό συντελεστή στο 9%, καθιερώνει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς για κάθε ελληνόπουλο και με απασχολεί προσωπικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, δίνω 2.000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην πατρίδα μας», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας αντίδωρο τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα για την εξαγορά ψήφων.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με αφορμή τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, λέγοντας: Όλα λόγια. Ολα ψέματα, όλα ζωγραφιές σαν τους μουσαμάδες στο ανύπαρκτο μετρό Θεσσαλονίκης και σαν τα αακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν μόνο και όνο για να φωτογραφηθούν.

Αν έτσι προχωρούν, καλό τους ταξίδι. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης αποτελεί προσωπική δεσμευση ότι θα επεκτείνεται σε όλη την Κρήτη, από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία».

«Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές.

Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο απο μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία», πρόσθεσε.

«Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης των ονείρων της.

Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Όπως τα ακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά», σημείωσε.

«Οι αντίπαλοί μας ξέρουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει»

«Αποφασίζουμε και με το μυαλό. Οι αντίπαλοί μας ξέρουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που κάνουν, αλλά και για τις ιδέες μας. Με ψέματα, μαύρη προπαγάνδα, με απειλές. Με ψέματα  ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν από την εξουσία. Μιλάνε για μία τρομακτική ΝΔ που όμως πολύ απλά δεν υπάρχει. γιατί η σημερινή ΝΔ ειναι και ενωμένη και ανανεωμένη. Δείτε το ευρωψηφοδέλτιό μας, το οποίο συνδυάζει εμπειρία και φρεσκάδα.

Έμπειρους πολιτικούς και άλλους που θέλουν να γίνουν και αντικατοπτρίζει τις ααράβατες προσωπικές μου αρχές: την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν ειναι περιφερόμενη γλάστρα  όπως τον χαρακτήρισε ο κ.Τσίπρας, είναι ένας  σπουδαίος έλληνας που με τη δύναμη της ιστορίας του δίνει δύναμη και μας εμπνέει, με την αξιοπρέπεια και το ήθος του».

«Ο δρόμος για όλα μπορεί να ανοίξει στις 26 Μαίου. Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις.

Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της. Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων;», πρόσθεσε.

Ïìéëßá ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôá ×áíéÜ ôçí êõñéáêÞ 19 ÌáÀïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÍÄ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)

«Μέχρι τώρα φωνάζουν “ή τους τελειωνουμε ή μας τελειώνουν”. Θα το ξαναπώ. Εμείς δεν τελειώνουμε κανένα. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε».

Μήνυμα στη νεολαία

Απευθυνόμενος στους νέους τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα.

«. Από τους νέους τους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους ειδικούς. Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Η αποχή τελικά απο την καλπη σημαίνει συντήρηση και η νεολαία δεν μπορεί και δεν είναι συντηρητική.  Όποιος φωνάζει μονο συνθήματα, φοβάται το μυαλό που κρύβει και αμφισβητοί και χωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, ανήκει σε άλλη εποχή.

Τώρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα. Τώρα η αλήθεια θα παραμερίσει τα ψέματα. Τώρα η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια. Τώρα η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές του διχασμού. Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους. Ζωντανά η ομιλία μου στα Χανιά! #Αξίζουμε_καλύτερα

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, May 19, 2019

Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας ματαιοπονεί γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα Η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους και δεν ταιριάζει στην Κρήτη, με τη βαθιά δημοκρατική παράταξη», σημείωσε.

«Δίνουμε όλοι μαζί αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε παλιά στελέχη του κόμματος, υπογραμμίζοντας: «Θέλω μαζί μου παλιούς φίλους της ΝΔ , φίλους που με τον καιρό πήραν αποστάσεις. Βλέπω ανάμεσά μας φίλους που μας εγκατέλειψαν στην πορεία και τώρα γυρίζουν σπίτι τους. Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Και είναι ώρα ευθύνης. Καλώ σε συμπαράταξη και φίλους άλλων κομμάτων. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα απέναντι στο λαϊκισμό. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τον ψέμα στην αλήθεια και από την ενότητα στο διχασμό».

Και συνέχισε: «Εγώ θα σας μιλάω πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Γιατί αξίζετε καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε. Το πρώτο βήμα για την επικράτηση στις εθνικές εκλογές θα γίνει το βράδυ της 26ης Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Η ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ δεν κοιτάζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερα. Κοιτάζει μόνο μπροστά».

Εμπρός να πούμε ως εδώ στο ψέμα και τη στασιμότητα. Η Κρήτη θα δώσει το μήνυμα. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Εμπρός να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια, εμπρός για την Κρήτη της ΝΔ, εμπρός για την αναγέννηση της νέας Ελλάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.