Όλα τα Νέα

Μην ξοδεύεις, μην είσαι ευάλωτη, μη μιλάς πολύ: όσα έμαθε η Τάιρα Μπανκς από τη μητέρα της

248

Τop model, ηθοποιός, συγγραφέας, παρουσιάστρια, παραγωγός των τηλεοπτικών reality show America’s Next Top Model και America’s Got Talent και σύμφωνα με πολλές tabloid πένες εξαιρετικά φειδωλή στα έξοδα της, η Τάιρα Μπανκς συνεργάστηκε με τη μητέρα της για το νέο μανιφέστο ζωής της.

“Δεν θα έφθανα πουθενά χωρίς τη μητέρα μου Κάρολιν Λόντον” γράφει η Μπανκς που συνεργάστηκε μαζί της για το βιβλίο με τίτλο Perfect Is Boring. “Ήταν η μάνατζερ, η λογίστρια και η υπεύθυνη για τα επιχειρηματικά μου. Δεν ξόδευε. Αποταμίευε” αναφέρει η Μπάνκς.

Ο υπότιτλος, σύμφωνα με το Page Six θα μπορούσε να είναι “10 πράγματα που με δίδαξε η απίθανη, ισχυρή μητέρα μου για την ομορφιά, για το πώς να κάνω οικονομία και πώς να είμαι αφεντικό”.

Η Κάρολιν Λόντον, ιατρική φωτογράφος ήταν παρούσα ακόμη και σε χειρουργικές επεμβάσεις. Εργαζόταν επίσης ως φωτογράφος για διαφημίσεις καλλυντικών. “Από εκείνη έμαθα τα πάντα για το make up” σημειώνει η Τάιρα Μπανκς.

“Και μου έμαθε να ψάχνω, να ερευνώ… Δεν υπάρχει νέα επιχείρηση χωρίς έρευνα. Όταν έκανα πρώτη φορά μόντελινγκ στο Παρίσι, με ανάγκασε να τα ξέρω όλα εκ των προτέρων” είπε.

“Έλεγε: Απόρριψη; Και τι έγινε! Δεν απορρίπτουν εσένα. Απορρίπτουν το προϊόν σου. Διόρθωσέ το. Χάσε βάρος. Άλλαξε χτένισμα. Προσάρμοσε το makeup. Άλλαξε κοινό. Πήγαινε από την υψηλή ραπτική στην καθημερινή μόδα. Επαναστάτησε, πειραματίσου”.

Η Τάιρα Μπανκς αναφέρεται και σε πολλές άλλες συμβουλές της μητέρας της.

“Βεβαιώσου ότι η ομάδα σου είναι σε εγρήγορση. Μην κρατάς κάποιον που δεν γνωρίζει τίποτα. Και πρόσεχε τους παπαράτσι. Δεν θα είσαι σούπερ μοντέλο για πάντα. Με την εκπομπή σου, μην επισκιάζεσαι, μην προωθείς ή εκθέτεις τον εαυτό σου, μην είσαι ευάλωτη” της έλεγε.

Η Κάρολιν Λόντον συμβούλευε την κόρη της και για τα ραντεβού. “Μην μιλάς πολύ. Προσπάθησε να είσαι σιωπηλή. Ήταν δύσκολο όταν είχα τα νεύρα μου” σχολιάζει η Τάιρα Μπανκς.

Για το πώς μεγαλώνεις έναν έφηβο/μία έφηβη η μητέρα της Τάιρα Μπανκς έλεγε: “Γίνονται ενήλικες. Μην τους μεταμορφώνετε σε aliens. Θυμηθείτε όταν ήσασταν παιδί. Να είστε απλά γονιός”.

Σύμφωνα με το CNN.gr στο βιβλίο Perfect It Boring η Τάιρα Μπανκς και η μητέρα της, Κάρολιν Λόντον μοιράζονται όσα έμαθαν από την πορεία της Τάιρα, η οποία από ανασφαλής προέφηβη έγινε supermodel και επιχειρηματική δύναμη.

“Αν και θα είναι η πρώτη που θα σας πει ότι δεν είναι η καλύτερη φίλη της κόρης της – επειδή δεν είναι τέτοιου είδους μαμά! -δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπογραφή της Κάρολιν με τη μείξη ενθάρρυνσης και σκληρής αγάπης οδήγησε την Τάιρα στο σημείο, στο οποίο είναι σήμερα και εδώ το ανταποδίδουν για να ενδυναμώσουν τους αναγνώστες με μια υπενθύμιση ότι το τέλειο πραγματικά δεν είναι εντυπωσιακό” αναφέρει η επίσημη σύνοψη του βιβλίου.