Μήνυμα ενότητας από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ

Να ξεκαθαριστεί η εκλογική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και να κυριαρχήσει η ενότητα ενόψει των εθνικών εκλογών ήταν τα δύο σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν βουλευτές και στελέχη στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία έληξε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στον απόηχο της ρήξης της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν έλειψαν οι διαφωνίες

Δεν έλειψαν ασφαλώς οι διαφωνίες και ο προβληματισμός για το κλίμα που διαμορφώνεται ωστόσο επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και εκφράστηκε η ανάγκη για συστράτευση όλων χωρίς αποκλεισμούς ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι επιτυχές.

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής που εκδόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης αναφέρει: «Μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά».

Η συνεδρίαση διεκόπη γύρω στις 8 για να μιλήσει η Φώφη Γεννηματά στο Open TV, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι καθαρά πολιτικά τα κριτήρια της επιλογής και καθόλου προσωπικά», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε πως εάν βρισκόταν στη θέση του κ. Βενιζέλου θα κατέβαινε με σταυρό. «Η επιλογή που έκανε ήταν δική του απόφαση. Δεν θέλουμε να φύγει από το ΚΙΝΑΛ», υπογράμμισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «καραμανλική δεξιά»

Απαντώντας στην κριτική ότι το ΚΙΝΑΛ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ισχυρή πλειοψηφία της καραμανλικής δεξιάς. «Κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ», τόνισε.

Για το αν θα είναι στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Γερουλάνος, είπε: «Ο κ. Γερουλάνος δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας επειδή δεν το θέλει ο ίδιος αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή της παράταξης ενόψει εκλογών».

Τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι η εσωστρέφεια στο ΚΙΝΑΛ είναι αυτό που επιδιώκουν οι δύο αντίπαλοι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήπια ήταν η τοποθέτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου σε σχέση με τις προχθεσινές επικριτικές δηλώσεις του για την ενέργεια της κας Γεννηματά. Μίλησε για λάθος καθώς «είναι κεφάλαιο ο Βενιζέλος, δεν μπορεί να δεχθούμε ότι μπορεί να μας σέρνει προς μια κατεύθυνση», όπως είπε.

«Η εσωστρέφεια πρέπει να τελειώσει… χθες»

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Βενιζέλος μας σέρνει προς τη ΝΔ και η Φώφη προς τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι η εσωστρέφεια «πρέπει να τελειώσει… χθες».

Λάθος χαρακτήρισε τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιάννης Μανιάτης, καλώντας παράλληλα τα στελέχη να εγκαταλείψουν τη κριτική για το παρελθόν και να κοιτάξουν μπροστά.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έχει καθαρή απάντηση για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές καθώς «η πίεση θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Οπως πήρες καθαρή απόφαση για Βενιζέλο πάρε και για τις συνεργασίες», είπε προς την κα Γεννηματά, αναφέροντας συγκεκριμένα πως το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να απαντήσει:

«Να αναδειχθεί η ενότητα»

Τι θα κάνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα αλλάξει τον νόμο της απλής αναλογικής με την πρόταση που κατέθεσε και πως θα στηρίξει κυβέρνηση για να διεκδικήσει τη μείωση των υπερπλεονασμάτων στα οποία δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς αυτό συνέβη», είπε η Εφη Χαλάτση για το θέμα Βενιζέλου και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς, πρέπει να αναδειχθεί η ενότητα και ο πολιτικός λόγος γιατί «αυτός δίνει το στίγμα πού θα πάει η χώρα αύριο και πώς αυτό είναι προς όφελος των πολιτών, αυτή είναι η υπεροπλία μας έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ως γνωστόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Ομως, σε συνέντευξή του στο Action 24, ήταν επικριτικός για την απόφαση της κας Γεννηματά, ισχυριζόμενος πως έγιναν λάθος χειρισμοί όταν «αντί να συζητάμε το Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το πώς η ΝΔ δεν θα το καρπωθεί μόνη της, συζητάμε τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ».

Πηγή: ΑΠΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.