Μήπως ήρθε η ώρα να υπάρξει δημόσιος οικονομικός απολογισμός για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι;

Παρέμβαση της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Νίνου

Η ορθολογική διαχείριση, η διαφάνεια, η λογοδοσία και η φερεγγυότητα του Δήμου αποτελούν δομικά στοιχεία στην πορεία ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας. Η δημοσιοποίηση ενός ολοκληρωμένου οικονομικού απολογισμού οφείλει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε επιχειρούμενου και υλοποιήσιμου σχεδιασμού του Δήμου Ρεθύμνου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της πόλης, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Δυστυχώς, ένας ακόμα απολογισμός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ολοκληρώθηκε με παντελή απουσία οικονομικών δεδομένων από τη μεριά της διοργανώτριας αρχής, παρά τις συνεχείς παροτρύνσεις μας για το αντίθετο.

Σήμερα, επαναφέρουμε ένα πάγιο και συλλογικό αίτημα της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας. Μια αυτονόητη απαίτηση για δημοσιοποίηση όλων των οικονομικών στοιχείων μιας από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του Δήμου Ρεθύμνου. (Οι Ρεθεμνιώτισσες και οι Ρεθεμνιώτες οφείλουν να γνωρίζουν που κατευθύνονται τα χρήματα τους.) Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να σταθεί ολόκληρη η κοινωνία δίπλα σε αυτόν το θεσμό με τα όποια οφέλη αποφέρει στην πόλη μας.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε απομακρύνοντας κάθε «σκιά» πάνω από αυτό.  Οφείλουμε να αποδώσουμε τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και ανιδιοτελώς για να φέρουν εις πέρας αυτόν τον θεσμό της πόλης μας.

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι ενσωματώνεται στο σχεδιασμό της δικής μας ομάδας μέσα από συγκεκριμένους άξονες οι οποίοι έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν προχωρήσει. Ένας από αυτούς αποτελεί και ο δημόσιος οικονομικός απολογισμός πεπραγμένων. Αναπόσπαστο κομμάτι στην πορεία δόμησης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή, τις ομάδες, τους συμμετέχοντες και τους πολίτες.

Είναι λοιπόν η ώρα, κάθε χρόνο να λαμβάνει χώρα ένας δημόσιος απολογισμός για το σύνολο των πεπραγμένων, εσόδων και εξόδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που θα παραμένει σε δημοσιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.