Όλα τα Νέα

Μητσοτάκης: Με διόδια ο νέος ΒΟΑΚ

244

Κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην ΠΕ Χανίων – Αρναουτάκης: Να προχωρήσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης

Μετά το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, “σάρκα και οστά” φαίνεται να παίρνει και ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, όπως διαβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κλειστή σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, βουλευτών, δημάρχων και τοπικών παραγωγικών φορέων συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μητσοτάκης μέσα στο έτος θα έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες ώστε από του χρόνου να προκηρυχθεί το έργο.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε πως ο νέος ΒΟΑΚ, θα είναι με διόδια ενώ όπως συμπλήρωσε ο δρόμος θα ξεκινά από την Κίσσαμο.

Νωρίτερα, την ανάγκη υλοποίησης του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία έθεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τις τοποθετήσεις στην κλειστή σύσκεψη ζητώντας να προχωρήσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « κύριε Πρωθυπουργέ είναι το έργο που περιμένει όλη η Κρήτη και είναι ένα έργο από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία».

Παράλληλα, ανέφερε ο Περιφερειάρχης , θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από το τομεακο προγραμμα του υπουργείου και να δοθούν τα 25 εκ ευρώ για το έργο της οδικής ασφάλειας και να υπάρξουν βελτιώσεις στο δρόμο.

Ζήτησε δε να ενισχυθούν οι πόροι προς την Περιφέρεια ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν στην Δυτική Κρήτη. Υπογράμμισε δε πως στόχος για το μέλλον θα πρέπει να είναι οι βέλτιστες μελέτες που θα δημιουργούν αξιόπιστα έργα με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Εκτός τις βασικές υποδομές του ΒΟΑΚ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στη σύνδεση με αεροδρόμιο, το έργο του Ταυρωνίτη, εγγειοβελτιωτικά, ραντάρ αεροδρομίου ήταν μεταξύ άλλων τα μεγάλα θέματα που έθεσε συμπληρωματικά.

Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην τοποθέτησή του κατά την σύσκεψη στα Χανιά για την θεμελίωση του αεροδρομίου Καστελίου όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το cretalive. «Είχαμε σήμερα την ευχάριστη είδηση για ένα πολύ μεγάλο έργο στην Κρήτη που ξεκίνησε και δημιουργεί προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη στο νησί».Πληροφορίες cretlive.gr