Όλα τα Νέα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Διαστρεβλώνετε το πρόγραμμα της ΝΔ

«Ξεφτιλίζετε τους συνταξιούχους, τους κοροϊδεύετε μέσα στα μούτρα τους»

246
Δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει το πρόγραμμα του κόμματος και παρουσιάζει ένα «αποκύημα φαντασίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε ψευδώς ότι εκείνος μίλησε για μείωση κατώτατου μισθού και θέσπιση 12ωρου για τους εργαζόμενους.

«Θα θέλατε πολύ να τα είχα πει αυτά. Ξέρω ότι κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι εμείς πρώτοι μιλήσαμε για τους παιδικούς σταθμούς, και για το εγγυημένο εισόδημα. Σας χαλάει λίγο το αφήγημα αλλά θα πρέπει και σε αυτό να προσαρμοστείτε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στους συνταξιούχους κατηγορώντας τον κ. Τσίπρας ότι τους κοροϊδεύει «μέσα στα μούτρα τους ακόμα και σήμερα». «Μιλάτε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους;

Εσείς δεν τους τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν τους κόψατε τις συντάξεις;

Εσείς δεν νομοθετήσατε τις περικοπές; Τους έχετε ξεφτιλίσει και αναρωτιέμαι τι θα αισθάνεται ένας συνταξιούχος που σας ακούει σήμερα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεσμεύσεις για υψηλά πλεονάσματα

«Ξεκινώ με τα ζητήματα των πλεονασμάτων. Κ. Τσίπρα εσείς δεν ήσασταν αυτός που στο συνέδριο του Economist πριν από ενάμιση χρόνο είπατε ότι είναι αδύνατον να δεχθούμε πρωτογενή πλεόνασμα 3,5% μετά το 2018 γιατί θα οδηγήσει σε παρατεταμένη ύφεση και λιτότητα. Ήταν ή όχι αδύνατον να συντηρήσουμε αυτά τα πλεονάσματα;

Είναι ή όχι τώρα αδύνατον χωρίς να βουλιάζουμε την οικονομία σε βίαιη και παρατεταμένα ύφεση;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.
«Προκαλέσατε εκτίναξη του χρέους»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο χρέος και την βιωσιμότητα ρωτώντας τον κ. Τσακαλώτο:

«Ομολογήσατε κ. Τσακαλώτο ότι το 2014 σύμφωνα με το ΔΝΤ ήταν βιώσιμο. Τι είναι καλύτερο να είναι βιώσιμο το χρέος ή να μην είναι; Γιατί το ΔΝΤ το 2014 δεχόταν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από ότι τώρα;

Γιατί κυβερνήσατε εσείς και βυθίσατε τη χώρα σε ύφεση» και συνέχισε:

«Η βιωσιμότητα είναι πρωτίστως συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης και όσο μειώνεται -γιατί είστε ανίκανοι- αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης τους οποίους εσείς μπορείτε να δρομολογήσετε είναι αυτοί που μας αναγκάζουν να κάνουμε μια πιο τολμηρή ρύθμιση στο χρέος.

Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος -αναγκαία όπως τα κάνετε- αλλά δεν είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια που έχει περιέλθει».

Δείχνοντας ένα διαγράμματα για το χρέος και την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η τάση το 2014-2015 ήταν για βελτίωση του ΑΕΠ.

«Εκεί που θα έπρεπε να συνεχίζουμε αυτή την τάση ήρθατε εσείς και ο κ Βαρουφάκης και το δημοψήφισμα που είχατε ακόμα και σήμερα το θράσος να το υπερασπίζεστε.

Παραμένετε υπερήφανος για το δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες. Αν η τάση συνεχιζόταν όπως προέβλεπαν όλοι οι διεθνείς οίκοι και ακολουθούσε την πρόοδο άλλων χωρών θα ήταν στα 217 δις ευρώ το ΑΕΠ. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 33 δις ευρώ ΑΕΠ κάθε χρόνο.

«Οι τραγικές επιλογές σας αύξησαν το ιδιωτικό χρέος»

«Βεβαίως και το δημόσιο χρέος είναι πολύ σημαντικό, αλλά υπάρχει και το ιδιωτικό χρέος.

Όσο και αν οι συμπολίτες μας θέλουν να παρακολουθήσουν αυτό που συζητάμε, αυτό που καταλαβαίνουν είναι ότι πνίγονται από τα χρέη και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Τα τηλέφωνα από τις εισπρακτικές εταιρείες χτυπάνε τις πιο ακατάλληλες ώρες και οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται.» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε λέγοντας:

«Παραλάβετε το ιδιωτικό χρέος 85,3 δις και σήμερα είναι στα 131 δις ευρώ. Αυτή η άνοδος είναι το αποτέλεσμα των τραγικών επιλογών σας και του αφανισμού της μεσαίας τάξης».

«Αν δεν ήμασταν εμείς η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε για ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα ότι πανηγυρίζει για το δημοψήφισμα αλλά ξέχασε ότι χρειάστηκε να γίνει 3η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που ήταν τελείως άχρηστη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εξανέμισε περιουσία του ελληνικού λαού της τάξης των 25 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

«Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα την αξία του έλληνα φορολογούμενου και χειροκροτάτε για τα τσάμικα που χορεύατε στο Σύνταγμα με τους Χρυσαυγίτες για να κάνετε μετά κωλοτούμπα. Αν δεν ήμασταν εμείς η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ» ανέφερε.
Όλη η καμπάνια του Ζάεφ βασίζεται στην μακεδονική εθνότητα

«Το nationality μεταφράζεται ως εθνότητα. Μάθετε και λίγα αγγλικά δεν βλάπτει. Το γράφει στην σελίδα 2 της συμφωνίας.

Δεν την διαβάσετε όμως, υπογράψετε γουρούνι στο σακί» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η βασική διαφωνία της ΝΔ είναι η εθνότητα και η γλώσσα.

«Δώσατε ότι κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει» δήλωσε.

Είναι άνανδρο να στοχοποιείτε τη σύζυγό μου

Μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι «Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση.

Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της.

Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε» είπε χαρακτηριστικά.

Ζωντανά η δευτερολογία μου στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, July 5, 2018