Όλα τα Νέα

Μπαράζ Πυρκαγιών στην Κρήτη

161

Τη μία πυρκαγιά μετά την άλλη είχαν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη,οι οποίοι μέσα σε ένα24ωρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά πέντε φωτιές σε Ρέθυμνο , Χανιά και Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά σημειώθηκε στην περιοχή Άγιος Μάρκος, στα Πηγαίδάκια του Δήμου Φαιστού και τρία οχήματα με επτά υπαλλήλους έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν μετά από 6 ώρες να σβήσουν την φωτιά που έκαψε ξερά χόρτα.

Λίγη ώρα αργότερα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μουρνιές των Χανίων.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν γρήγορα την φωτιά υπό έλεγχο πριν εκείνη πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης πυρκαγία ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις αρχαιότητες της Γόρτυνας.
Έξι οχήματα με δώδεκα άνδρες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπό το φόβο αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική λίγο πριν τις 10 το βράδυ για πυρκαγιά στο χωριό Χαράκι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Τρία οχήματα με 8 υπαλλήλους και ένα πεζοπόρο τμήμα έσπευσαν στο σημείο και έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο την πυρκαγιά , η οποία κατέκαψε 1,5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Τα ξημερώματα φωτιά στην Ασή Γωνιά Αργυρούπολης στο Ρέθυμνο κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.
Κάτω από άγνωστη αιτία πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο απορριμάτων με αποτέλεσμα τρία οχήματα της πυροσβεστικής με έξι άνδρες να σπεύσουν στο σημείο και να σβήσουν την φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

cretapost.gr