Όλα τα Νέα

«Μπλόκα ελέγχου» σε διόδια και εθνικές οδούς και λιμάνια ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

146

Φρένο σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν εν όψει Πάσχα στα χωριά τους, εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, βάζει με νέα δέσμη αυστηρών μέτρων στις μετακινήσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, την οποία ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα.

Με μπλόκα από την ΕΛΑΣ σε διόδια, εθνικές οδούς και λιμάνια, αλλά και με πρόστιμα 300 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να κόψει την όρεξη για Πάσχα στο χωριό σε όσους επιμένουν να… εκδράμουν.

Ειδικότερα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η μάχη συνεχίζεται και ο Απρίλιος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας». Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη να παραμείνουμε στο σπίτι μας ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα. Για το σκοπό αυτό ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από τις 18: 00 σήμερα το απόγευμα στα διόδια, αλλά και στις εθνικές οδούς, καθώς σε σημεία από και προς τα αστικά κέντρα η ΕΛΑΣ καθιστά σημεία ελέγχων.

Εντολή αντίστοιχη, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά έχει πάρει και το λιμενικό. Αεροδρόμια και ΚΤΕΛ θα μπορούν να μεταφέρουν τους κατοίκους οι οποίοι σύμφωνα με το εκκαθαριστικό τους θα ταξιδεύουν στο τόπο καταγωγής τους, χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν.

Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 27 Απριλίου, ενώ όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά θα υπάρχουν και αυστηρά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας της υπαίθρου και νησιών, αλλά και των ευπαθών ομάδων που κατοικούν εκεί, ξεκαθαρίζοντας πως οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού.

Ποιοι εξαιρούνται

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.https://www.parapolitika.gr/