Όλα τα Νέα

Μπλόκαραν τα έργα στο Πάρκο Γεωργιάδη

288

Νωρίς το πρωί, περίπου 50 άτομα βρέθηκαν μέσα στο Πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να σταματήσουν τα έργα που επρόκειτο να ξεκινήσουν.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού προκειμένου να βρεθεί μια άκρη με τους διαμαρτυρόμενους.

Οι διαμαρτυρόμενοι επέμειναν ότι δε θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν μέχρι και τις 11.00 όταν και θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των “Φυλών του Πάρκου”.

Λίγο μετά τις 8.30 βρέθηκαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι “Φυλές του Πάρκου” που μέσω των “26” προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα και τώρα δεν αναγνωρίζουν την απόφαση, ζητούσαν από το δήμο “νομιμοποίηση” για την έναρξη του έργου, αναζητώντας τους “450” που κατέθεσαν παρέμβαση υπέρ της ανάπλασης.

“Προχωράμε με τη νομιμοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δικαστική απόφαση. Την κατάσταση αυτή εσείς τη δημιουργήσατε”, απάντησε η κ.Στυλιανού. “Φέρατε ψευδομάρτυρες στο δικαστήριο για να υποστηρίξουν το έργο. Προτιμούμε να φάμε ξύλο και να πέσουμε τίμια, παρά να φύγουμε” – λένε οι συγκεντρωμένοι που αντιτίθενται στο έργο.

Τελικά παρενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Επικράτησε ένταση και τελικά τα μηχανήματα του εργολάβου μπήκαν στο χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει μία προσαγωγή.

Η Τροχαία στη λ. Δημοκρατίας, ρυθμίζει την κυκλοφορία.