Νέα κινητοποίηση στο Ηράκλειο για το Καπετανάκειο

Νέα κινητοποίηση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην παράδοση του κτιρίου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), ανακοίνωσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, απορρίπτοντας ουσιαστικά την επιλογή να παραδοθεί κομμάτι του κτιρίου, πριν την πλήρη ολοκλήρωσή του, η οποία υπολογίζεται τον Ιούλιο, ζητώντας δεσμεύσεις από τον Δήμο.

To 15μελές συμβούλιο των μαθητικών κοινοτήτων, o Σύλλογος Διδασκόντων Εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, αποφάσισαν από κοινού, και μετά από συνέλευση, να προχωρήσουν σε πορεία από το σχολείο μέχρι τη Λότζια, προκειμένου να πιέσουν τον Δήμο για οριστική λύση του κτιριακού.

Όπως αναφέρουν, «μετά την απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας ενός λυκείου σε λυόμενες αίθουσες και την διετή ταλαιπωρία των μαθητών που οδηγούνται σε εξετάσεις κάτω από τους ήχους της μπουλντόζας και των σφυριών», πλέον δεν δέχονται τη μερική παράδοση του έργου, πιέζοντας τον δήμαρχο για καθαρές δεσμεύσεις, θεωρώντας τον πλήρη υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις.

Η πορεία ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η απόφαση:

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο) έχουν την ακλόνητη θέση ότι την ευθύνη για την παράδοση του Σχολικού κτιρίου την έχει αποκλειστικά ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο Δήμος. Αυτός φέρει και την πολιτική ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση όλου του έργου.

Επομένως απαιτούμε την άμεση παράδοση ενός ολοκληρωμένου, λειτουργικού και ασφαλούς κτιρίου.

Παίρνοντας υπόψη την καθυστέρηση, σε σχέση με τις υποσχέσεις, τη 10ετή απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας ενός Λυκείου σε λυόμενες αίθουσες και την διετή ταλαιπωρία των μαθητών που οδηγούνται σε εξετάσεις κάτω από τους ήχους της μπουλντόζας και των σφυριών, αποφασίσαμε:

Να είμαστε σε κινητοποίηση μέχρι να μπούμε για μάθημα σε ένα κανονικό σχολείο.

Η πρώτη μας ενέργεια είναι, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι , με πορεία από το σχολείο στον Δήμο, ζητώντας συνάντηση και δέσμευση από τον κ. Δήμαρχο να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Καλούμε όλους τους γονείς, Συλλόγους και σωματεία εκπαιδευτικών και εργαζομένων, μαθητές από όλα τα σχολεία, τους απόφοιτους του Καπετανάκειου να είναι μαζί μας!

Η υπόθεση του Καπετανάκειου αφορά όλους που αγωνιούν και απαιτούν μια παιδεία αντάξια των αναγκών των παιδιών μας!

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.