Νέα παρέμβαση Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη Σχολή Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Το ζήτημα των αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης που έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ανέδειξε με νέα παρέμβαση του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής επέμεινε για άλλη μια φορά στην ανάγκη να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση της στάση της αναφορικά με τη Σχολή Τουρισμού στο Ρέθυμνο, ενώ τόνισε πως οι επιχειρούμενες αλλαγές δεν ενισχύουν την ισόρροπη αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος της Κρήτης.

Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης:

«Η διαχείριση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα μέιζον ζήτημά που απαιτεί υπευθυνότητα, στρατηγικό σχεδιασμό με βάση τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα και ουσιαστική διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης.

Έχω επανειλημμένα αναδείξει τη σταθερή αδιαφορία της Κυβέρνησης για την πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονής σχολής Τουρισμού στην έδρα του Πανεπιστήμιου Κρήτης το Ρέθυμνο.

Με διάφορα προσχήματα όχι μόνο κατάργησαν διάταξη του 2014 που αφορούσε την απόφαση της τότε κυβέρνησης για την ίδρυση της Σχολής αλλά στην συνέχεια αν και υπήρξαν διαδοχικές δεσμεύσεις και μετά από αδράνεια μεγάλου διαστήματος το 2018 πλέον και ενώ υπήρξε επίσημη απόφαση της Συγκλήτου για την ίδρυση Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Σπουδών παρέπεμψαν εκ νέου στις καλένδες το θέμα.

Όσο για τις φωνές που πρόσφατα ανέδειξαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία νέου τμήματός η σχολής αφού θεωρούν ότι το αντικείμενο θεραπεύεται από υφιστάμενο τμήμα γειτονικού νομού ξεκαθαρίζουμε ότι παραμένει πάγια θέση όλων των θεσμικών φορέων του Ρεθύμνου η δημιουργία μιας σύγχρονης ακαδημαϊκής υποδομής για τη διοίκηση του Τουρισμού η οποία βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο ακαδημαϊκό σχεδιασμό ο οποιος έχει εγκριθεί από τη σύγκλητο του Π.Κ.

Εισερχόμαστε σε μια συζήτηση για το μέλλον του ακαδημαϊκού οικοσυστήματος της Κρήτης. Χαιρετίζουμε την αναβάθμιση του τμήματος Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι επιχειρούμενες αλλαγές δεν ενισχύουν την ισόρροπη αναβάθμιση των ιδρυμάτων του νησιού προκειμένου να ενισχυθούν και να αναπτύξουν συνεργασίες και νέα αντικείμενα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.