Νίκος Ανδρουλάκης: “Διαβατήριο εξουσίας η Συμφωνία των Πρεσπών”!

«Διαβατήριο εξουσίας» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στην υπουργοποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου.

«Αποτελεί Αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας» δήλωσε, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά οτι καταρρέει η αφήγηση της Κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από τον σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύνοδο του Βερολίνου. Εκεί, η κα. Μέρκελ και ο κ. Μακρόν κάλεσαν τη Σλοβενία και την Κροατία που είναι ήδη μέλη, δεν εκλήθη όμως η Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας έλεγε οτι η Συμφωνία θα αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενος στις κρίσιμες Ευρωεκλογές της 26ης Μάιου, υπογράμμισε οτι είναι πολύ σημαντικό, το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ακόμα, οτι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά και στους συμμάχους της, που υπονομεύουν συστηματικά θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, υπογράμμισε οτι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή.

Τέλος, επισήμανε πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό πρόγραμμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε να επανέλθει η σύγκλιση μετά την εποχή της απόκλισης που βιώσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια.

Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.