Όλα τα Νέα

Νίκος Ηγουμενίδης: «Ανάγκη άμεσης προστασίας του Ναού της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας»

182

Ερώτηση για τη διάσωση του ιστορικού ναού της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία του ιστορικού μνημείου. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Πολιτισμού Παναγιώτης Σκουρολιάκος.

Οι τρεις βουλευτές απευθυνόμενοι προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, καθώς και Πολιτισμού και Αθλητισμού, τονίζουν ότι με έγγραφα που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, προσφάτως ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών προειδοποιεί για τον εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει ο ιστορικός ναός της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καλάμι και την Ψαρή Φορά στα νότια του Νομού Ηρακλείου.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο ιστορικός ναός έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το χρόνο και την εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να διαπερνούν πλέον την τοιχοποιία και τη στέγη, ενώ οι ρηγματώσεις να μεγεθύνονται μέρα με τη μέρα με ορατό τον κίνδυνο της κατάρρευσης.

Επιπλέον, τονίζουν ότι είναι επιτακτικό να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του ιστορικού ναού και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την άμεση προστασία και συντήρηση του Ναού της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας.