Ντοκυμαντέρ της Σοφίας Σακοράφα: “Σε κατάσταση πολέμου”

Η Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα παρουσιάζει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ «Σε Κατάσταση Πολέμου» τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19:00 στο χώρο «Δίαυλος» στο Θησείο (Αδριανού 1).

Το ντοκιμαντέρ, με υλικό από εννέα εμπόλεμες ζώνες και με αναλύσεις από γνωστούς Έλληνες και ξένους ειδικούς, αποτυπώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Υδρόγειο με τις πολυάριθμες εστίες πολέμων, εχθροπραξιών και εκτοπίσεων.

Η πρωτοβουλία για την παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ από τη Σοφία Σακοράφα, έχει στόχο να αναδείξει τις πραγματικές αιτίες για τα τεράστια μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα με τους χιλιάδες νεκρούς.

Μια προσπάθεια απάντησης στην μισαλλόδοξη προπαγάνδα της ακροδεξιάς και σε όσους την υποθάλπουν. Μια προσπάθεια αφύπνισης και αναγέννησης του αντιπολεμικού κινήματος.

«Για να κατανοήσουμε το προσφυγικό ζήτημα θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τον Πόλεμο. Οι ενεργοί πολίτες όλου του κόσμου θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Το αντιπολεμικό κίνημα είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ!» δηλώνει κλείνοντας το ντοκιμαντέρ η Σοφία Σακοράφα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από την κ. Βιβή Κεφαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων για την Μέση Ανατολή στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον κ. Δημήτρη Γιαννούση, χειρουργό, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαγεωργίου.

* Παραγωγή – αφήγηση Σοφία Σακοράφα, εκτέλεση παραγωγής SmallPlanet productions.

Τα σχόλια είναι κλειστά.