Όλα τα Νέα

Η Ντόρα Μπακογιάννη από το Ηράκλειο: «Με πρωτοφανή ένταση αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία»

«Τα Ίμια 2 είναι χειρότερα από τα Ίμια 1»

471
Από το Ηράκλειο σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε ηχηρά μηνύματα για τα θέματα που απασχολούν τον τόπο τόσο σε οικονομικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το πιο ισχυρό μήνυμα που έστειλε αφορούσε την επερχόμενη πολιτική αλλαγή στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Συνοδευόμενη από το Λευτέρη Αυγενάκη και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ξεκίνησε ο πρόγραμμά της, στις 11 το πρωί, με επίσκεψη στην Περιφέρεια όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους δημάρχους του Νομού Ηρακλείου, όπου και συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης των μεγάλων έργων που χρειάζεται η Κρήτη, αποκέντρωσης και θεσμικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους της Κρήτης.

Αμέσως μετά και λίγο πριν τις 01:00 το μεσημέρι συναντήθηκε με τον  Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στην Αρχιεπισκοπή.

Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου στα κεντρικά γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου και παραβρέθηκαν δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου.

Τη Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε στα γραφεία της ΝΔ ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καλλέργος Βουλγαράκης, υποσχόμενος ότι : «Θα βοηθήσουμε ώστε να γίνουμε πρώτο κόμμα στο Ηράκλειο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Αμέσως μετά ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι “Δουλεύουμε για να πάει η Ελλάδα μπροστά, να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων”. “Η Κρήτη στέλνει το μήνυμα της φιλελεύθερης μεταρρύθμισης, με τη ΝΔ πρώτη δύναμη”.

Κεντρικά σημεία της συνέντευξης που έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη είναι τα εξής:
  • “Θέτουμε τον πήχη ψηλά για την Κρήτη”
  • “Πάμε κόντρα στο χρόνο για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για την Κρήτη”.
  • Για τις πρόσφατες παραιτήσεις υπουργών και τι ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς: “Δεν το πίστεψα όταν το πρωτοάκουσα. Όλοι το  ήξεραν και κανείς δεν έκανε τίποτα. Τους ενόχλησε που βγήκε στη “φόρα”. Θα τους κυνηγά η πολιτική υποκρισία. Λυπηρά γεγονότα που ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”.
  • Για την γραφειοκρατία και το αθηνοκεντρικό κράτος: “Είμαστε γενναίοι για να πατάξουμε τη γραφειοκρατία. Να σταματήσει η γάγγραινα του αθηνοκεντρικού κράτους, εμπιστευόμενοι τις περιφέρειες. Δεν μπορεί να υπάρξει πελατειακό κράτος στην εποχή μας. Κάνει μεγάλο αγώνα η κυβέρνηση για να δημιουργήσει κομματικό κράτος. Πρέπει να πατάξουμε αυτές τις λογικές. Δε βγαίνει το αφήγημα του κ. Τσίπρα. Θα ισχύσει ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Θα κάνει προσπάθεια να αποδράσει, γρήγορα”.
  • Σε ερώτηση των “Παραπολιτικών Κρήτης” για τα ελληνοτουρκικά τόνισε: “Με πρωτοφανή ένταση αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία. Τα Ίμια 2 είναι χειρότερα από τα Ίμια 1″. “Σήμερα ο Ερντογάν είναι διαφορετικός, έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα”“Μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να χαράξει μια ενιαία εθνική στρατηγική και όχι να κάνει παληκαρισμούς. Έπρεπε να επιδιώξει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Αντ’ αυτού διχάζει τον λαό”.
Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου δώρισε στη Ντόρα Μπακογιάννη ένα Λεύκωμα με τα Αρχαία Θέατρα, ένα βιβλίο που χρειάζονταν η Ντόρα μια και έλειπε από τη συλλογή της.

Στις 05:30 μ.μ. πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορο-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

Ενώ για τις 06:00 μ.μ. είναι προγραμματισμένη Εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στελέχη του κόμματος και εκπροσώπους επιστημονικών, παραγωγικών, κλαδικών και οικονομικών φορέων του Νομού Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα “Ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

•Η αγορά του Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς το ΑΕΠ του νομού έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση την τελευταία 15ετία, είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ τα μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης, το 2013 και το 2014 παρουσίασε άνοδο. Όμως από το 2015 σημειώνει νέα μείωση.

 

•Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό απασχόλησης – ανεργίας που παρουσιάζει ο Νομός. Το 2017 ήταν ένα έτος που καταγράφηκαν περισσότερες προσλήψεις από τις απολύσεις. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα είναι πως είχαμε περισσότερες προσλήψεις της μερικής απασχόλησης. Ένας στους τρεις εργαζόμενους εργάζεται αλλά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

 

•Επιπλέον η κατάσταση στα ημερομίσθια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Στο παρελθόν υπήρχε η γενιά των 700 και 600 ευρώ τώρα η κατάσταση έχει πάρει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις καθώς η μερική απασχόληση φτάνει στα 200 με 250 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, ο κλάδος ο οποίος έχει τα χαμηλότερα μεροκάματα είναι αυτός του επισιτισμού.

•Μάλιστα, ιδιαίτερα απογοητευτική είναι η κατάσταση στην καταβολή της μισθοδοσίας καθώς η πληρωμή γίνεται πολλές φορές με έναντι, χαρτζιλίκια μέχρι και κουπόνια!