Όλα τα Νέα

Nύχτα – Θρίλερ στον Ψηλορείτη: 8 τουρίστες αγνοούνταν . Στο πόδι αστυνομία , 9 άτομα της Πυροσβεστικής & η ΕΜΑΚ

Η Αστυνομία μαζί με εννέα άτομα της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο και το Γαράζο αλλά και με την συνδρομή της ΕΜΑΚ, έστησαν ολονύκτια επιχείρηση για να τους εντοπίσουν

918
Οκτώ επισκέπτες χάθηκαν και η αστυνομία μαζί με εννέα άτομα της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο και το Γαράζο αλλά και με την συνδρομή της ΕΜΑΚ τα έκαναν όλα φύλλο και φτερό για να τους βρουν

Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 46 ετών, πήγαν για ορειβασία στο οροπέδιο της Νίδας, στον Ψηλορείτη.

Στις 10 το βράδυ διαπίστωσαν πως είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Κι όμως τους γλίτωσε το smartphone , μιας και μέσω εφαρμογής GPS του smartphone έδωσαν τις συνεταγμένες του σημείου όπου βρίσκονταν, βοηθώντας τους διασώστες να τους εντοπίσουν.

Δόθηκε εντολή στους ορειβάτες να παραμείνουν στη θέση που κατέγραψε το GPS και αμέσως εννέα άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, από το Ρέθυμνο και το Γαράζο Μυλοποτάμου, ανέλαβαν την επιχείρηση διάσωσής τους.

Έφτασαν κοντά στο σημείο με τρία οχήματα και ξεκίνησε η μεταφορά τους στο Ρέθυμνο, όπου διαμένουν σε ορειβατικό κλαμπ.
Ήταν όλοι καλά στην υγεία τους και όπως ενημέρωσαν τους διασώστες δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το μονοπάτι της επιστροφής,  αφού ολοκλήρωσαν την ορειβασία τους.
Η μεταφορά τους ξεκίνησε στις 3 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες.
Μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου για εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο τους στο Ρέθυμνο.