Όλα τα Νέα

Ο Αυγενάκης ρεζίλεψε την ΕΠΟ

141

Στο Πάρκο Γουδή ζαλίστηκαν με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν το φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο, όπως είχε πάρει… φόρα το σύστημα της «εξυγίανσης». Μια ανακοίνωση που τους χάλασε τη… σούπα, επειδή έτρεχαν να προλάβουν τις εξελίξεις.
Έτρεχαν να προλάβουν το μνημόνιο, το οποίο θα υποβάλλουν, το αργότερο στα μέσα Ιουνίου, οι FIFA, UEFA, όπως δεσμεύτηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας, Κρεγκ Κλαρκ στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 25 Φεβρουαρίου, «η ολιστική μελέτη» θα περιλαμβάνει δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ, που παρά την παράταση, εξακολουθεί να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο αλλά και δομικές αλλαγές στη διαιτησία. Σε απλά ελληνικά, η… σούπα της «εξυγίανσης» πάει για τα σκουπίδια.
Όμως, η εξαγγελία ότι οι εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες θα γίνουν το φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο, όπως ήθελε η ΕΠΟ για τις δικές της, ήταν σαν… αστροπελέκι για τη διοίκηση Γραμμένου και …καταιγίδα για την «εξυγίανση». Έτσι η ομοσπονδία αντέδρασε μέσω ανακοίνωσης που επικαλείται το αυτοδιοίκητο και υποστηρίζει ότι ενημέρωσε τις FIFA, UEFA.
Όμως, η απάντηση από τον Αυγενάκη τους βούλωσε τα στόματα. Ο Υφυπουργός υποστηρίζει ότι ενημέρωσε ο ίδιος τις FIFA, UEFA!
Τι έχουμε εδώ; Για πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται τέτοιο άδειασμα στο όνομα των FIFA, UEFA που δεν αποτελεί προνόμιο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Για όσους δεν κατάλαβαν ο Αυγενάκης ρεζίλεψε την ΕΠΟ. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου όπως υποστηρίζει η ΕΠΟ!
Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ με αφορμή τις… μπαρούφες της ΕΠΟ:
«Αποτελεί κυβερνητική απόφαση η σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών (το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους). Ομοίως και για τις εκλογές της ΕΠΟ.
Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ενημερώθηκαν αναλυτικά πριν από τη σχετική ανακοίνωση. Συζητήθηκε, επιπλέον, η εκκρεμότητά τους με τη σύνταξη της Έκθεσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που απορρέει από το «Μνημόνιο Συνεργασίας», το οποίο υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση με τις FIFA και UEFA στις 25/2/2020 στην Αθήνα».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ:
«Η σημερινή ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Προέδρου της Ε.Π.Ο., υψηλόβαθμων στελεχών των FIFA και UEFA, των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς και του Προέδρου της Super League 1.
Η αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση των εμπλεκομένων σχετικά με την επίσπευση των εκλογών της Ε.Π.Ο., κατά τον μήνα Ιούλιο του 2020, αλλά και δεδομένου ότι, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και τα συμφωνηθέντα, η Ε.Π.Ο. ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύγκλιση έκτακτης καταστατικής γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου 2020.
Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές έχουν ήδη πληροφορηθεί τη σημερινή αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς αφενός παραβιάζονται διεθνείς καταστατικές αρχές του αυτοδιοίκητου του Ποδοσφαίρου και αφετέρου η Αθλητική Ηγεσία εμφανίζεται αίφνης στο διεθνές πεδίο ως αναξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σεβόμενη τα Μέλη της, το αυτοδιοίκητό της και το καταστατικό της, θα ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά την ηγεσία της FIFA και UEFA για την αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας από τα συμπεφωνημένα».

www,gavros.gr