Όλα τα Νέα

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για τα κενά στα σχολεία του Μυλοποτάμου

473

Σε μια ουσιαστική συνάντηση εργασίας με τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσο Κλάδο, συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου αφού, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρουσιάζονται σημαντικά κενά με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες μαθημάτων την εβδομάδα και να υπολειτουργούν οι σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέπτυξε την ανάγκη για την έγκαιρη κάλυψη των σχολικών κενών, κάτι που επισημαίνει σταθερά και με κάθε ευκαιρία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη σχετική πρόσφατη ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, ενώ τέλος κατέθεσε την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Μυλοποτάμου με τη μορφή της κοινοβουλευτικής αναφοράς προκειμένου να δοθούν από τον αρμόδιο Υπουργό άμεσες απαντήσεις στη Βουλή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Δυστυχώς, δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου υπολειτουργούν. Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών έχουν εξοργίσει την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί φέτος το Υπουργείο Παιδείας και οι υπηρεσίες του.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, βιώνουν μια πρωτοφανή αναστάτωση, οι καταλήψεις είναι συνεχείς και οι διαμαρτυρίες εντείνονται, καθώς μέρα με την μέρα, οι ελπίδες για αντιμετώπιση του προβλήματος αποδεικνύονται φρούδες.

Στην τρέχουσα χρονική συγκυρία τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου έχουν ανάγκη εκπαιδευτικούς για την υλοποίηση μαθημάτων ως ακολούθως:

Γυμνάσιο Γαράζου: Μαθηματικά, Θρησκευτικά, Τεχνολογία, Οικιακή Οικονομία, Καλλιτεχνικά και μουσική. Χρειάζεται επίσης ένας μαθηματικός και ένας φιλόλογος για το τμήμα ένταξης.

Γυμνάσιο Κράνας: Δύο καθηγητές για φιλολογικά μαθήματα και από ένας για μαθηματικά, θρησκευτικά, μουσική, καλλιτεχνικά και τεχνολογία.

Γυμνάσιο Πανόρμου: Μαθηματικά, φυσική, θρησκευτικά, τεχνολογία, καλλιτεχνικά, μουσική.

Γυμνάσιο Περάματος: Μαθηματικά, τεχνολογία, αγγλικά και μουσική.

ΓΕΛ Περάματος: δύο μαθηματικοί, ένας πληροφορικής και ένας καλλιτεχνικών.

ΓΕΛ Πανόρμου: μαθηματικά, θρησκευτικά και καλλιτεχνικά.

ΕΠΑΛ Γαράζου: Γεωπονία, αγγλικά, φιλολογικά μαθήματα, μαθηματικά, θρησκευτικά.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για όλη αυτή την κατάσταση και απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα δε, απαιτούμε μια συγνώμη. Μια συγνώμη από όλους όσοι, βολεμένοι στις καρέκλες τους, δεν έχουν την ικανότητα να προγραμματίσουν και να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών, που αναγκάζονται και μεταφέρονται τόσα χιλιόμετρα κάθε πρωί και κάθε απόγευμα, χωρίς να κάνουν πλήρες πρόγραμμα στα σχολεία τους, μένοντας ώρες και ώρες στους δρόμους περιμένοντας τα λεωφορεία.

Απαιτούμε να ζητήσουν συγνώμη από αυτά τα παιδιά, από τους γονείς τους, από την κοινωνία, που «πληρώνει το μάρμαρο» της ανικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους απέναντι στην δημόσια και δωρεάν Παιδεία.»