Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για την ενίσχυση των πανεπιστημιακών υποδομών στο Ρέθυμνο

Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, έπειτα από την άκαρπη συνάντηση των θεσμικών φορέων του Νομού με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής κατηγόρησε την Κυβέρνηση για εμπαιγμό απέναντι στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, κάνοντας λόγο για κενές υποσχέσεις και εξαίρεση του Νομού από κάθε προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης διεμήνυσε πως το Ρέθυμνο διεκδικεί τα αυτονόητα και πως λογικές περιθωριοποίησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από κανέναν.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί με προχειρότητα και να αγνοεί επιδεικτικά τα συλλογικά αιτήματα των Ρεθεμνιωτών. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, οι θεσμικοί φορείς του Νομού εκθέσαμε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης στην έδρα του, το Ρέθυμνο.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις που λάβαμε δεν μας ικανοποιούν. Είναι ξεκάθαρο ότι δε θα αρκεστούμε σε αόριστες υποσχέσεις, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Παλεύουμε σταθερά για την ενίσχυση των υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, τη δημιουργία Σχολής Τουρισμού, τη δημιουργία νέων φοιτητικών κατοικιών, καθώς και την ενίσχυση του Ρεθύμνου με μια ακόμα, τουλάχιστον, τεχνολογική σχολή, μέσα από την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε ΑΕΙ.

Τα παραπάνω αποτελούν αυτονόητες διεκδικήσεις στις οποίες κανένας δεν προτίθεται να κάνει πίσω.

Κενές υποσχέσεις και λογικές περιθωριοποίησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Διεκδικούμε ό,τι μας αναλογεί και μας αξίζει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.