Ο Γιώργης Μαρινάκης για το κρούσμα δωροδοκίας στο Ρέθυμνο

Για την υπόθεση σύλληψης δημοτικού υπαλλήλου αλλά και ενός πολιτικού μηχανικού με την κατηγορία του χρηματισμού μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται για υπάλληλο της Πολεοδομίας, αλλά κλητήρα ο οποίος προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από πολίτες προκειμένου δήθεν να διευθετήσει πολεοδομικές τους εκκρεμότητες.

Χθες ο κ. Μαρινάκης επισκέφθηκε το Τμήμα Πολεοδομίας και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, ενώ εμφανίσθηκε καθησυχαστικός ως προς την καλή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, χωρίς –σε καμία περίπτωση- την ανάγκη «διαμεσολαβητών».

Το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης αλλά και δημόσιας ανάρτησης όλων των πολεοδομικών αποφάσεων, συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό κρουσμάτων διαφθοράς, τόνισε ο Δήμαρχος.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Ρέθυμνο βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, που έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία θιγόμενου πολίτη .

Σύμφωνα με την καταγγελία οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ert

Τα σχόλια είναι κλειστά.