Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Πού θα πετάξουμε εύκολα χαρταετό στην Κρήτη;

Θα ευνοήσουν οι άνεμοι για το πέταγμα του χαρταετού;

Κατά πόσο θα ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες για να τηρήσουμε το έθιμο των Κούλουμων και κυρίως κατά πόσο θα ευνοήσουν οι άνεμοι για το πέταγμα του χαρταετού, μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Όπως αναφέρει στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 μποφόρ τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Με κόκκινο περίγραμμα δίνονται οι περιοχές στις οποίες αναμένεται ότι η ένταση των ανέμων θα είναι χαμηλή, δυσκολεύοντας έτσι το πέταγμα του χαρταετού.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτηΘα ευνοήσουν οι άνεμοι για το πέταγμα του χαρταετού;

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το meteo.gr, αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, έως μέτριοι νότιοι άνεμοι στα πελάγη και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί, θερμοκρασία σε άνοδο.

Ειδικότερα, αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανόν τη Θράκη, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Καθαρή Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες περιμένουμε την Καθαρή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.