Όλα τα Νέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατεβαίνει στη ΔΕΘ με το σύνθημα “Μπορούμε”!

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιο του για την Ελλάδα των επενδύσεων, των ίσων ευκαιριών, των μεταρρυθμίσεων και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

214
«Μπορούμε» είναι το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φετινή 83η ΔΕΘ.

«Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής» εξηγούν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν: «Γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους.

Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, «γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιο του για την Ελλάδα των επενδύσεων, των ίσων ευκαιριών, των μεταρρυθμίσεων και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Θα παρουσιάσει τις δεσμεύσεις και το σχέδιο του για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα μιλήσει εκτενώς για το «ψαλίδισμα» του ΕΝΦΙΑ ενώ θα αναφερθεί στη μείωση φόρων στις επιχειρήσεις κ.λ.π.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτός από τα οικονομικά ζητήματα, αναμένεται να μιλήσει εκτενώς και για την Παιδεία, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα από τα θέματα για τα οποία θα δεσμευτεί θα είναι η καθιέωρησ ενός κατώτατου ορίου εισαγωγή για τα πανεπιστήμια, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενα να εισάγονται φοιτητές με βαθμολογίες 2 και 3.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προϊδεάσει άλλωστε για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας. «Από το 2005, ως νέος Βουλευτής, είχα υποστηρίξει την καθιέρωση ενός κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ρύθμιση αυτή πρέπει να επανέλθει. Και θα επανέλθει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είχε σημειώσει πρόσφατα.